Är det möjligt att låna utan fast inkomst?

Finns det någon chans att låna pengar utan fast inkomst? Definitivt! Visst kan man få lån utan fast jobb tack vare aktörer som Freedom Finance med flera. Långivare som dessa erbjuder en flexibel helhetsbedömning av kreditrisken. Lån utan fast inkomst behöver alltså inte vara ett hinder även om det naturligtvis är tuffare att få lån utan fast inkomst jämfört med till exempel att ha en fast anställning som ger förutsägbara månadsintäkter. För att kontrollera att låntagaren har en ordnad ekonomi hämtas en kreditprövning för varje ansökan. Utifrån de uppgifter som långivaren får görs sedan en individuell bedömning.

Njuta av ett lån utan inkomst

Lån med säkerhet ger oftast mer fördelaktiga villkor, och är generellt sett alltid att föredra jämfört med lån utan säkerhet. Att ha tillgång till någon form av säkerhet ökar definitivt dina chanser att låna pengar direkt. Just att låna pengar snabbt, i synnerhet banklån utan säkerhet, kräver att man har ordentlig ordning på sina papper. Det blir naturligtvis ännu knepigare att beräkna lån om man ska låna pengar utan inkomst. Om det är ett studentlån eller motsvarande blancolån så kan det vara klokt att erbjuda en ”backup”, med andra ord ett lån med borgenär. Då ökar chanserna väsentligt att den tillfrågade långivaren ger grönt ljus.

Lån utan att ha inkomst

Att låna pengar utan fast inkomst kan vara en utmaning även om man har en stabil ekonomi i övrigt. Hur ska man kunna övertyga långivaren om att man kan betala tillbaka ett vanligt privatlån? Att få banklån direkt sker vanligen som blancolån, men att försöka få igenom ett lån utan fast inkomst kräver i princip alltid att man har säkerhet i form av att det finns en borgenär som ställer upp.

Det kan vara lätt (men naivt) att tro att lån på internet bara handlar om lån utan krav där man får pengar direkt. Sanningen är att visst finns möjligheter att låna snabbt, inte sällan ta ett lån utan säkerhet, men det kostar en slant i form av ränta, speciellt om det handlar om lån för studenter som är 18 och över, eller ett lån trots betalningsanmärkningar. Kom ihåg att det är lätt att ta ett lån för mycket. Se till att fortfarande ha lite förhandlingsutrymme kvar om du trots allt behöver ytterligare hjälp med att låna pengar utan säkerhet. Det är naturligtvis riskfyllt att låna pengar utan inkomst. Samtidigt brukar kreditföretagen vara bra på att upplysa om att det faktiskt kostar pengar att låna pengar.