Bynkkredit—Bynks nya kontokredit

För den som aktivt söker efter möjligheter till en kontokredit är chansen hög att man stött på det nya alternativet Bynkkredit.

Bynk, som på senare tid blivit ett av landets främsta fintechbolag lanserade sin Bynkkredit 2017 och erbjuder med den möjligheter till att erhålla en kredit hos Bynk—som man därefter kan spendera utefter behov.

Det här är Bynkkredit

Bynkkredit är ett kreditlån långivaren Bynk erbjuder till Sveriges lägsta ränta. Denna kredit får man i form av pengar på ett konto som man därefter har tillgång till hos Bynk. Perfekt för de som söker flexibilitet och extra pengar som man kan använda vid behov.

Bynkkrediten är kostnadsfri när man inte använder den.

Hos Bynk kan man låna upp till 300 000 kronor utan att det kostar något. Behöver man exempelvis använda 2 000 av det kreditbeloppet så betalar man därefter ränta på endast det beloppet man förbrukat, d.v.s ränta på 2 000 kr. Man betalar alltså ingenting för resterande 298 000 som man har kvar på kontot.

När man betalat tillbaka pengarna man brukat så slutar man att också betala ränta på dem. Snabbt, smidigt och extremt flexibelt.

Ansök om Bynkkredit

Kort om Bynk

Bynk grundades år 2016 och bakom företaget står entreprenörer, ledare och utvecklare. Fokuset ligger på att ta fram produkter till privatpersoner som är enkla för kunderna att använda. Visionen är att ge kunderna total kontroll över sin egen ekonomi.

Banken ger privatpersoner verktyg och kunskap så de kan påverka sina egna villkor. Förutom onlinekredit så kan man ansöka om vanliga privatlån. På dessa erbjuder Bynk 30 räntefria dagar, vilket innebär att om man betalar tillbaka privatlånet inom 30 dagar tillkommer ingen som helst ränta på lånet.

Privatlån är lån på en klumpsumma som passar bättre om man exempelvis ska köpa en bil, renovera eller till exempel lösa dyrare krediter. Om man betalar tillbaka hela lånet inom 30 dagar så får man låna helt kostnadsfritt utan ränta och andra avgifter. Man kan låna upp till 300 000 kronor på privatlånet.

Varför välja Bynkkredit?

En av de största anledningarna till att välja Bynkkredit är att man erbjuds möjligheten att ansöka om en kredit på förhand och på så vis vara beredd för oförutsägbara händelser. Det ger även en trygghet i den personliga ekonomin. Krediten kostar ingenting att ha och man betalar heller ingenting för den när den inte används, vilket gör den till en extremt smidig lösning för extra flexibilitet.

Swish kan enkelt användas för att betala tillbaka på krediten. Där kan man välja om man vill betala tillbaka hela summan eller delar av den. När man har använt krediten och betalt tillbaka den så har man möjligheten att använda summan igen. Använder man krediten så betalar man ränta på det utnyttjade beloppet.

Ansök om Bynkkredit

Villkor för krediten

  • För att vara aktuell för krediten så måste man vara mellan 20 och 70 år.
  • Anställningsformerna som år godkända är fast anställd, pensionär, förtidspensionär eller egen företagare med ett bolag som varit aktivt i minst två år.
  • Man måste ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad.
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden är tillåtna och inte heller skyddad identitet.

Tillvägagångssätt och förmåner

Ansöker man om kredit så genomför banken en kreditprövning. Denna kreditprövning görs både med UC och Bisnode. Detta görs för att se om den som söker har möjlighet att betala tillbaka krediten. Företaget har rätt att neka eller att begränsa storleken på det sökta beloppet.

Krediten kan man ansöka om i Bynk-appen (App Store, Android) genom att logga in och sedan ska man klicka på Skaffa bankkrediten. Här får man svar direkt på sin ansökan. Blir man godkänd kan man därefter välja när man önskar få krediten utbetald till sitt bankkonto. Därefter förbrukar man pengarna som vanligt och betalar tillbaka krediten i den takt man kan.

Att ta ut pengarna från Bynkkrediten till sitt bankkonto för konsumtion tar inte mer än 5 minuter och kan göras när som helst på dagen. På så vis har man alltså ett lån tillgängligt med utbetalning dygnet runt i den stund man kan komma att behöva extra pengar—när som helst, var som helst.

När man är låntagare hos Bynk så får man automatiskt försäkringen Månadsskydd+, som är en form av kreditskydd. Denna kreditskydd, eller försäkring, hjälper låntagaren betala av på lånet i det fall något oförutsett skulle hända. För att beviljas månadsskydd+ så måste man vara mellan 18 och 65 år gammal, vara folkbokförd och även vara bosatt i Sverige. Man ska även vara tillsvidareanställd och ha en arbetstid på minst 22 timmar per vecka.

Ansök om Bynkkredit