Företagslån utan UC med Decidas

Ett alternativ till UC som är lite mindre känt är Decidas. Detta kreditupplysningsföretag fungerar minst lika bra som Creditsafe och Bisnode när det kommer till att skydda ens kreditvärdighet vid företagslån, dock så är det få företagslångivare som idag använder Decidas. De långivare som använder Decidas finnes i listan nedan. För en lista på alla företagslångivare som erbjuder företagslån utan UC, klicka här.

Den främsta anledningen till att företag ansöker om lån utan UC är för att inte påverka företagets kreditvärdighet efter att man ansöker om lånet. Om kreditupplysningsföretaget gör företagets kreditupplysningar synliga för andra långivare, så kan långivarna se många kreditupplysningar som en risk i och med att många kreditupplysningar innebär många låneansökningar, vilket kan teckna på dåliga finanser för företaget. Även om detta inte alltid är fallet så kan det ändå påverka företagets kreditvärdighet vid låneansökningar, och således är företagslån utan UC att föredra när det är möjligt—förutsatt att man inte kan få bättre villkor vid företagslån med UC.

I listan nedan listas alla företagslångivare som i dagsläget erbjuder företagslån med Decidas. För att ansöka om ett lån hos någon utav dem—klicka helt enkelt på knappen ”Låna nu”. För mer information om en långivare innan ansökning, klicka på knappen ”Mer information”.

Idag finns det 0 st företagslångivare som erbjuder lån till företag utan UC med en kreditupplysning hos Decidas.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:

  Jämför alla långivare

  I listan nedan hittar du de kreditbolag som erbjuder lån. Listan visar information över de krav varje kreditbolag har, de termer de erbjuder och mycket annat. Såhär kan du snabbast gå igenom varje kreditbolags villkor. Klicka på "Info" för att läsa mer om kreditbolagets villkor.

  Tabellen nedan kan sorteras genom att klicka på rubrikerna i tabellen.

  sort ikonLångivaresort ikonNytt företaghand-holding-seedling ikonsort ikonUtan borgenuser ikonsort ikonBet.anm.exclamation-triangle ikonsort ikonUtan UCUtan UCsort ikonGratisGratissort ikonKreditwallet ikonsort ikonFörmedlarehand-point-right ikonsort ikonBlancoBlanco

  Låna pengar till företaget med upplysning hos Decidas

  Är ditt företag i behov av ett nytt lån? Då finns det mängder med olika långivare och låneprodukter att välja mellan. Alla är dock inte lika fördelaktiga och genom att informera dig lite extra om de olika alternativen kan du hitta lån som gynnar ditt företag betydligt mer än andra. Ett exempel på sådana lån är så kallade företagslån utan UC. I den här artikeln belyser vi innebörden av och fördelarna med att välja en långivare som arbetar med Decidas.

  Vad är företagslån med Decidas?

  Decides är ett kreditupplysningsföretag precis som t.ex. UC, Upplysningscentralen. Ett sådant företag hjälper långivare genom att tillhandahålla information som behövs i bedömningen av sökandens kreditvärdighet. Sveriges lagstiftning kräver att en kreditupplysning tas på samtliga privatpersoner och företag som ansöker om lån. Utan en sådan upplysning får varken banker eller andra långivare låna ut pengar.

  Något man som företag bör ta i beaktande är att alla kreditupplysningsföretag inte är lika fördelaktiga. När du är intresserad av att låna till företaget utan säkerhet är det därför viktigt att förstå skillnaderna mellan de olika kreditupplysningsföretagen och vilka konsekvenser de kan få för din ekonomi.

  Hur funkar Decidas för företagslån?

  När ett företag ansöker om lån tas oftast en kreditupplysning både på företaget och på en företrädare. Om man ansöker om ett lån hos exempelvis en bank som begär kreditupplysningar via UC kan det få negativa konsekvenser för både företagets och företrädarens kreditvärdighet. Det beror på att flera upplysningar via UC har visat sig resultera i just lägre kreditvärdighet. Om du däremot vänder dig till ett företag som använder Decidas behöver du inte oroa dig för den typen av konsekvenser—i alla fall inte i samma utsträckning.

  En annan fördel med just Decidas är att de arbetar med långivare som till stor del tittar på bolagets nuvarande ekonomi. Rent generellt brukar det vara svårare för ett nystartat företag att bli beviljad lån, men chanserna är ofta bättre hos företag som jobbar med andra kreditupplysningsföretag än UC. Om företaget tidigare haft ekonomiska svårigheter och/eller fått betalningsanmärkningar gäller samma princip, nämligen att långivaren bedömer företagets nuvarande betalningsförmåga. Det går naturligtvis inte att garantera ett positivt svar bara för att kreditupplysningen sker via Decidas, med man kan tveklöst konstatera att den här typen av upplysning medför flera fördelar för kunden.

  Vilka företag bör välja Decidas?

  Långivare som tar kreditupplysningar via Decidas är ett bra alternativ för vilket företag som helst. Det gäller samtliga bolagsformer oavsett omsättning, skulder, osv. Kreditupplysningar via Decidas är alltid till din och företagets fördel.

  Samtidigt är det en självklarhet att nystartade företag eller bolag med svagare ekonomi vinner allra mest på att välja Decidas. Stora, multinationella bolag med väldigt höga inkomster behöver naturligtvis inte samma skydd som ett mindre företag med lägre inkomster. Att bli beviljad lån som t.ex. egenföretagare eller till en enskild firma är inte heller alltid så enkelt och då är det också bra att värna om sin kreditvärdighet. Framförallt du som söker relativt låga lånebelopp gör rätt i att titta på långivare som använder Decidas. Långivare som erbjuder väldigt höga belopp använder oftast UC.

  Bästa långivare enligt kunder

  angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån