Företagslån — Låna Pengar Snabbt Till Ditt Företag

Behöver du låna pengar till företaget? Kanske behöver du kapital för att vidareutveckla företaget, investera i lager eller kanske vill du förvärva ett annat företag? Då kan företagslån till förmånliga ränta komma väl tillhands.

På den här sidan hittar du några av Sveriges populäraste företagslångivare just nu. Du kan jämföra företagslånen och vara säker på att du hittar ett företagslån som har en fördelaktig ränta och där pengarna hamnar på ditt företagskonto inom bara några dagar.

Längre ner på sidan hittar du information om hur du bäst jämför företagslån, vad du behöver tänka på innan du lånar pengar till företaget, hur du ansöker och mycket annan information.

När du vill prova gå vidare med en viss långivare, klicka på knappen Se lån och om du vill lära dig lite mer om långivaren innan ansökan, klicka på Mer information.

Om du istället letar efter privata lån kan du besöka sidan för Privatlån.

Nedan hittar du alla företagslångivare som erbjuder företagslån 2023. Totalt finns det 17 st långivare som erbjuder företagslån.

Välj lånebelopp

Filtrera för:
 • Creddo
  Lån mellan10 000 -
  10 000 000
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonLåneförmedlare
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Qred
  Lån mellan10 000 -
  2 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1.5år
  min. Ålder0 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr) ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet (36 333.33 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • CapitalBox
  Lån mellan20 000 -
  2 000 000
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid180 dgr -
  2år
  min. Ålder0 år
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Startavgift: 2.5%, aviavgift: 0 kr.
 • Kompar
  Lån mellan10 000 -
  7 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLåneförmedlare
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompar använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • OPR Företagslån Flex
  Lån mellan20 000 -
  200 000
  Ränta3%
  LöptidLöpande
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Så kommer du igång med ett lån till ditt företag

Med HittaSMSLån blir det enklare att hitta ett företagslån som kan passa ditt företag. Processen är enkel och lyder såhär:

 1. Jämför långivarna ovan (hur du jämför företagslån).
 2. Välj företagslånet som verkar intressantast just nu och klicka på Se lån.
 3. Ta reda på din exakta lånekostnad (så här gör du).
 4. Om lånet verkar fungera och passa din företagsbudget, ansök. Även ansökningsprocessen är simpel och går till så här.

Så här går ansökningsprocessen till

Det har blivit mycket enklare att ansöka om lån än det förr i tiden var. Tidigare behövde man knalla in på bankkontor för att fylla i en låneansökan men numer går processen till så här:

 1. Du besöker en företagslångivares hemsida.
 2. Du klickar på en (vanligtvis stor och svår-att-missa) knapp med text i stil med Ansök.
 3. Du tas till ett ansökningsformulär. Innan du ansöker, var medveten om dessa punkter.
 4. När du skickat in din ansökan så kommer långivaren att granska denna. Långivaren tar en kreditupplysning och ger därefter besked på om ditt lån beviljats eller inte.
 5. Om du beviljats lånet så kommer det därefter att betalas ut till ditt företagskonto, vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.

Simpelt! Det tar vanligtvis inte mer än några minuter att ansöka och allt sker online. I vissa fall verifierar du din identitet med BankID när du fyller i din ansökan och i andra fall kan verifieringen ske på andra sätt. Långivaren meddelar dig om hur du verifierar din identitet under granskningsprocessen.

Innan du ansöker: Se inte över dessa punkter

Det finnas några saker du måste känna till innan du ansöker om ett företagslån:

 • Du måste veta hur mycket företagslånet kommer kosta ditt företag. Denna kostnad framgår antingen direkt på sidan när du gör din ansökan, eller så framgår den efter att du ansökt om lånet och huruvida en ansökan är bindande är alltså avgörande i hur du vet hur mycket lånet kommer att kosta. Om ansökan är bindande så måste du veta hur mycket lånet kommer att kosta innan du ansöker. Framgår inte kostnaden på hemsidan bör du kontakta långivaren och ta reda på kostnaden. Om ansökan inte är bindande så kan du ansöka och du får vanligtvis en offert där kostnaden framgår och som du sedan kan välja att tacka ja eller nej till. Ta därför alltid reda på hur mycket lånet kommer att kosta innan du ansöker.
 • Vissa långivare kan kräva att du går in som personlig borgen för lånet. Ta reda på om detta är fallet med långivaren du planerar att ansöka hos innan du ansöker. Personlig borgen betyder att du blir personligen skyldig till att återbetala företagslånet om företaget inte skulle klara av det. Om du söker företagslån utan krav på borgen, besök vår sida över Företagslån som inte har krav på borgen.

Så tar du reda på din lånekostnad innan du ansöker

Att ta reda på lånekostnaden är enkelt och går till på något av följande sätt:

 • Kostnaden framgår på hemsidan när du väljer beloppet du vill ansöka om.
 • Kostnaden framgår på någon hjälp-sida på hemsidan, ofta under en FAQ-sida, Hjälp-sida eller Vanliga frågor och svar-sida.
 • Kostnaden framgår efter att du ansöker om lånet (ta då först reda på om din ansökan är bindande eller inte innan du ansöker).
 • Kontakta kundtjänst och fråga om kostnaden.

Så jämför du

När du planerar att ansöka om företagslån är det viktigt att du först jämför lånen du har att tillgå innan du väljer att ansöka om ett visst företagslån.

Med HittaSMSLån blir jämförelseprocessen enkel. Så här gör du:

 • Ange beloppet du vill söka företagslån på ovan.
 • Listan filtreras och visar företagslån som kan erbjuda dig ett lån på det beloppet.
 • Ange preferenser du har, exempelvis företagslån utan UC eller företagslån till nystartat företag.
 • Listan filtreras återigen och visar företagslån som kan erbjuda dig lånet du söker.
 • Jämför långivarnas räntor, återbetalningstider och villkor.
 • Välj något av lånen som verkar intressant och gå därefter vidare till långivaren.

Du kan jämföra många långivare med bara få knapptryck, se vilka långivare som erbjuder de bästa lånen och gå vidare till ett lån som kan passa dina behov bäst.

Vanliga krav

Lånekraven kan skilja sig åt mellan olika företag, dock har alla företagslångivare följande krav:

 • Företagsrepresentant (ansökande om lånet) är myndig (18+ år).
 • Företaget är registrerat i Sverige.

Uppfyller ett företag ovanstående krav behöver de därefter uppfylla företagslångivarnas specifika krav, och dessa kan skilja sig åt mellan olika långivare. Några av de vanligaste kraven är:

 • Betalningsanmärkningar (vissa kan acceptera betalningsanmärkningar medan andra inte godtar dem).
 • Årsomsättning (vissa kan kräva en viss årsomsättning. Hur pass hög årsomsättning skiljer sig åt mellan olika långivare. Vissa har inte ens ett sådant krav och kan erbjuda företagslån åt företag som inte ännu varit aktiva i mer än ett år).
 • Krav på borgen (vissa kan kräva att man går in som personlig borgen medan andra inte har ett sådant krav).
 • Bokslut (vissa kan kräva minst ett bokslut medan andra inte har ett sådant krav).
 • Och så vidare.

Olika företagslångivare har olika krav och att jämföra dessa för att ansöka om ett lån hos en långivare vars krav man uppfyller kan öka ens chanser till att bli beviljad ett företagslån som kan passa ens egna behov bäst.

Utbud

Lånemarknaden växer väldigt snabbt och på grund av det är även utbudet av företagslån väldigt stort. Det finns många olika lån som kan passa olika företagare.

Bland utbudet av företagslån finns exempelvis:

Utbudet fungerar som följer: De allra flesta företagslån riktar sig mot alla möjliga konsumenter, oavsett behov, och är flexibla gentemot företagarens förutsättningar. Har du exempelvis en enskild firma och har svårt att få lån hos en vanlig storbank så är sannolikheten stor att du kan få lån hos en annan, privat aktör. Mer information om de olika lånelösningarna följer nedan.

Företagslån som inte tar kreditupplysning hos UC

Den som inte vill att kreditupplysningen ska tas hos UC har många långivare att välja mellan. Det kan finnas många anledningar till att man inte vill att kreditupplysningen ska tas hos UC, till exempel:

 • Många befintliga förfrågningar hos UC
 • Låg kreditvärdighet hos UC
 • Inte vill påverka kreditvärdigheten hos UC
 • Eller några andra skäl

Oavsett anledning kan det vara tryggt att veta att utbudet av företagslån utan UC är väldigt stort.

Du kan se alla företagslån som inte tar en kreditupplysning hos UC genom att bocka för Ej UC med hjälp av filterlådorna ovanför långivarlistan ovan.

Viktigt: När man talar om ”lån utan UC” menar man alltså inte att en kreditupplysning inte överhuvudtaget tas, utan endast att kreditupplysningen istället tas hos ett annat kreditupplysningsbolag, som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

Relaterade sidor:

Företagslån som accepterar anmärkningar

Eftersom att betalningsanmärkningar varar i kredithistoriken i 5 år så kan de påverka kreditmöjligheterna väldigt mycket under en lång tid, dock är de inte alltid ett hinder och på följande sätt kan du fortfarande få företagslån, även om du som privatperson eller om ditt företag har en betalningsanmärkning sedan tidigare:

 1. Besök sidan för Företagslån med betalningsanmärkning.
 2. Välj någon av långivarna på sidan att ansöka om företagslån hos.

Alla företagslångivare som listas på sidan accepterar betalningsanmärkningar. Välj helt enkelt en företagslångivare som kan passa dig och gå därefter vidare med en ansökan.

Digitala checkkrediter

Den som söker en modern lösning i form av en digital checkkredit har många alternativ att välja från.

Några av de populäraste checkkrediterna idag är:

För att se alla digitala checkkrediter som finns att tillgå, besök sidan Digitala checkkrediter.

Lån till olika firmor

Är man i behov av ett firmalån finns det flera alternativ att välja mellan. Besök sidan Firmalån för att se olika lån som finns att tillgå för olika firmor och firmabolag.

Lån till specifika bolagsformer (Aktiebolag, Handelsbolag, Enskilda Firmor och mer)

De vanligaste bolagsformerna i Sverige idag är:

De allra flesta företagslån riktar sig in på de fyra första bolagsformerna, som utgör majoriteten av bolag i Sverige idag. Aktiebolag, Enskilda firmor, Handelsbolag och Kommanditbolag kan i regel få företagslån hos de allra flesta företagslångivare idag.

Bolagsformer som används i mindre utsträckning, som exempelvis ideella föreningar, kan också få företagslån, dock blir processen lite längre. Du behöver nämligen kontakta företagslångivaren och gå igenom företagets situation, och se om ett lån kan beviljas.

Sannolikheten för att ett lån beviljas i sådana fall är fortfarande högt, processen är bara inte lika förenklad som den idag är med de andra bolagsformerna.

För att komma igång med ett företagslån åt ditt bolag, klicka på ovanstående länkar och gå vidare till sidan som bäst passar ditt bolag.

För ideella föreningar och andra bolagsformer kan man kontakta företagslångivare som erbjuder företagslån till de andra bolagsformerna och fråga om möjligheterna till ett företagslån för ens egna företag.

Vilket företagslån är det absolut bästa?

Inget företagslån är bäst, dock finns det vissa företagslån som sticker ut ur mängden jämfört med andra. Olika företagslån är framtagna för olika låntagare och passar alltså för olika behov, exempelvis gynnar ett företagslån för nystartade företag en nybliven företagare medan det kan vara mindre gynnsamt för ett etablerat företag.

För att hitta det bästa företaget för just ditt företag behöver du därför göra följande:

 • Identifiera ditt behov. Vanligt företagslån? Specifikt typ av lån? Nystartat företag, inget bokslut, inget borgenskrav? Och så vidare.
 • Jämför företagslånen och välj det bästa lånet som passar dina behov.

Ovan på denna sida hittar du företagslån. Företagslånen rangordnas efter bästa företagslånet enligt HittaSMSLån först. Lånen rangordnas alltså efter det mest relevanta företagslånet för dina behov först.

Genom att välja det första företagslånet så väljer du det bästa företagslånet enligt HittaSMSLån. Dock är det viktigt att som sagt jämföra lånen först, och sedan välja det bästa lånet som passar just dig och dina förutsättningar bäst.

Företagslånen som har lägst ränta

Med HittaSMSLån ser du enkelt vilka företagslån som har lägst ränta:

 • Titta under ”effektiv ränta” i långivarlistan ovan.
 • Långivarna med lägst ”effektiv ränta” är billigast och har lägst kostnad.

Vad effektiv ränta är: På HittaSMSLån listar vi endast den effektiva räntan bredvid krediterna. Den effektiva räntan är den ränta som visar på ett låns totala kostnad (ränta inklusive avgifter). Låneräntan är oftast inte alltid den enda kostnaden ett lån har. I många fall har lån även löpande årskostnader, administrationsavgifter, uppläggningsavgifter och mer. Den effektiva räntan visar alltså lånens räntor, men också de löpande kostnaderna som tillkommer, och blir alltså den verkliga räntesatsen som du kommer att behöva betala för lånen.

Ifall du behöver ha företagslånet akut

Det är inte ovanligt att det uppstår situationer där man behöver ett företagslån akut, med direkt utbetalning. I sådana fall kan man känna sig trygg i det faktum att man har ett antal långivare, och lösningar att välja mellan.

Direkta utbetalningar kan hittas på två sätt:

 • Du redan har en befintlig företagskredit som du kan använda dig av (du måste ansöka om den i förväg, för att ha den redo ifall krissituationen uppstår).
 • Du ansöker om ett företagslån hos en långivare som erbjuder direkta utbetalningar.

Nedan tittar vi närmare på det sistnämnda alternativet, eftersom en företagskredit förklarar sig självt och löser situationen ifall man har en sådan redo.

Så får du det direkt

Ifall du behöver lånen akut, alltså inom några timmar, så behöver du ansöka om lånet hos en företagslångivare som erbjuder direkta utbetalningar.

Om du behöver lånet inom några arbetsdagar kan det vara bra att veta att de allra flesta företagslångivare har snabba handläggningstider och att det inte är ovanligt att man går från ansökan till utbetalning inom bara 2-3 arbetsdagar.

Besök långivarna i listan ovan och titta på hemsidan om de anger hur snabba handläggningstider och utbetalningar de har. Ansök därefter om lånet hos en långivare som har de snabbaste utbetalningarna. Du kan även kontakta kundtjänsten och fråga dem om hur deras utbetalningar och handläggningstider ser ut.

Genom att gå igenom utbudet kan du vara säker på att du får lånet du ansöker om utbetalt så snabbt som det bara går.

Banker som erbjuder företagslån

Alla banker erbjuder lösningar för företagare som är i behov av lån. Exempel på banker:

 • Handelsbanken
 • SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
 • Swedbank
 • Nordea
 • Danske Bank
 • SBAB
 • Skandiabanken
 • Länsförsäkringar

Att ansöka fungerar på precis samma sätt som det gör med andra långivare: Du ansöker på hemsidan och får därefter svar antingen på telefon eller på annat sätt.

Kom ihåg att det inte alltid är fördelaktigt att ansöka om företagslån hos en storbank bara för att de är en storbank. Chanserna till att få bättre lån hos andra, mindre kreditgivare är väldigt stora och man gör alltid bäst i att jämföra företagslånen innan man går vidare med en ansökan.

Jämför storbankerna med varandra och jämför dem sedan med de andra alternativen som finns att tillgå.

Vanliga missuppfattningar

Låna pengar av ditt företag

Huruvida man som privatperson kan låna pengar av sitt företag är en komplicerad fråga och en fråga som både har ett långt och ett kort svar. Du kan se vad som gäller i vårt inlägg Kan man låna pengar av sitt egna företag?

Företagslån med Kronofogden

Om du som privatperson är aktivt skuldsatt hos Kronofogden kan du i regel inte gå in som borgen för företagslån, vilket begränsar ditt utbud av företagslån till bara ett visst antal. Företaget kan fortfarande få lån, även om du privat är skuldsatt hos Kronofogdemyndigheten, men du som privatperson kan alltså inte gå in som borgen för diverse företagslån, eftersom du inte är kreditvärdig.

Om företaget befinner sig hos Kronofogden kan det i regel inte heller få resurser, eftersom det inte längre är kreditvärdigt. Om du som privatperson har god kreditvärdighet och inte befinner dig hos KFM skulle du kunna gå in som personlig borgen för ett lån och lösa av företagets skulder, men om både du och företaget är hos KFM blir det omöjligt att få lån. Om företaget är ett aktiebolag är ett alternativ att försätta det i konkurs, ifall det inte kan betala tillbaka sina skulder.

Bästa långivare enligt kunder

angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån

Creddo
Lånebelopp10 000 - 10 000 000 kr
Löptid30 dgr - 5år
RäntaBeror på bank
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhettimes ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
Fakturino
Lånebelopp20 000 - 60 000 000 kr
Löptid30 dgr - 5år
RäntaBeror på bank
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
Froda
Lånebelopp10 000 - 2 000 000 kr
Löptid30 dgr - 3år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav20 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr) ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet (35 766.67 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
Qred
Lånebelopp10 000 - 2 000 000 kr
Löptid30 dgr - 1.5år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav0 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr) ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet (36 333.33 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
CapitalBox
Lånebelopp20 000 - 2 000 000 kr
Löptid180 dgr - 2år
RäntaBedöms individuellt
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav0 år
Räkneexempel: Startavgift: 2.5%, aviavgift: 0 kr.
Kompar
Lånebelopp10 000 - 7 000 000 kr
Löptid30 dgr - 3år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompar använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
Krea
Lånebelopp5 000 - 30 000 000 kr
Löptid30 dgr - 5år
RäntaBeror på bank
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhettimes ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
OPR Företagslån Flex
Lånebelopp20 000 - 200 000 kr
LöptidLöpande
Ränta3%
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Lendo Företagslån
Lånebelopp50 000 - 5 000 000 kr
Löptid1år - 15år
Ränta2.95% - 29.95%
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5.42% (effektiv ränta 5.56%) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr, aviavgift: 0 kr.