Företagslån till nytt företag

Ett nystartat företag kan väldigt ofta behöva en initial investering, eller startkapital för att kunna utveckla verksamheten och sätta verksamheten i rullning. Lån till nystartade företag kan man idag hitta hos nästan alla företagslångivare—haken brukar oftast vara att man behöver gå in i en personlig borgen för att erbjuda säkerhet bakom lånet—i andra fall kan det dock gå bra med att man visar upp sin affärsidé och affärsmodell för att klargöra hur och när pengarna kommer att betalas tillbaka. I sådana fall kan man erhålla ett lån till sitt företag helt utan ett krav på borgen. Olika företagslångivare erbjuder företagslån till nystartade företag på olika sätt idag och i listan nedan så hittas samtliga långivare som erbjuder möjligheten för ett nytt företag att ansöka om ett snabbt och smidigt lån utan mycket arbete.

Företagslån går även att hitta utan att en kreditupplysning görs hos UC, trots tidigare betalningsanmärkningar, utan säkerhet, till och med i form av lån för att starta eget och mer. Om det ända som är viktigt är att säkra finansiering till ett nystartat företag och inte allt det andra runtomkring så blir utbudet självklart mycket större och man behöver inte leta lika länge efter rätt långivare. Bläddra då helt enkelt bland långivarna i listan nedan och ansök hos bästa möjliga. samtliga långivare i listan nedan erbjuder lån till nystartade företag, snabbt och smidigt.

Majoriteten av företagslångivare idag gör det oerhört enkelt och snabbt för en att komma igång med finansieringen, och inom bara några dagars tid har du inte bara finansieringen klar utan även lånet utbetalt till kontot. Bläddra bland långivarna i listan nedan och när en intressant företagslångivare hittats, klicka helt enkelt på knappen ”Låna nu” för att gå vidare med din låneansökning. För mer information om en långivare innan ansökning, klicka helt enkelt på knappen ”Läs mer”.

Idag finns det 6 st företagslångivare som erbjuder nystartade företag möjligheten att ansöka om företagslån på ett väldigt smidigt och enkelt sätt.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1.5år
  min. Ålder0 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr) ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet (36 333.33 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • OPR Företagslån Flex

  Lån mellan20 000 - 200 000
  Ränta3%
  LöptidLöpande
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Lendo Företagslån

  Lån mellan50 000 - 2 000 000
  Ränta2.95% - 29.95%
  Löptid1år - 15år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLåneförmedlare
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  check ikoncheck ikonUtan borgen
  Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5.42% (effektiv ränta 5.56%) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3år
  min. Ålder20 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  check ikoncheck ikonUtan borgen
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr) ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet (35 766.67 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Creddo

  Lån mellan10 000 - 10 000 000
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonLåneförmedlare
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • BestRate

  Lån mellan30 000 - 3 000 000
  Ränta2.95% - 170%
  Löptid1år - 20år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonSamlingslån
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLåneförmedlare
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5.55% (effektiv ränta 5.69%) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Jämför alla långivare

I listan nedan hittar du de kreditbolag som erbjuder lån. Listan visar information över de krav varje kreditbolag har, de termer de erbjuder och mycket annat. Såhär kan du snabbast gå igenom varje kreditbolags villkor. Klicka på "Info" för att läsa mer om kreditbolagets villkor.

Tabellen nedan kan sorteras genom att klicka på rubrikerna i tabellen.

sort ikonLångivaresort ikonNytt företaghand-holding-seedling ikonsort ikonUtan borgenuser ikonsort ikonBet.anm.exclamation-triangle ikonsort ikonEj UCEj UCsort ikonGratisGratissort ikonKreditwallet ikonsort ikonFörmedlarehand-point-right ikonsort ikonBlancoBlanco
Froda
Ja Ja Ja Ja Nej Nej Nej Ja Info
Qred
Ja Nej Ja Nej Nej Ja Nej Ja Info
OPR Företagslån Flex
Ja Nej Ja Nej Nej Ja Nej Ja Info
Lendo Företagslån
Ja Ja Ja Nej Nej Nej Ja Ja Info
BestRate
Ja Nej Ja Nej Nej Nej Ja Ja Info
Creddo
Ja Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej Info

Företagslån till nystartade företag

Företagslån till nystartade företag

När man är i färd med att starta ett nytt företag, vare sig det handlar om att starta en enskild firma eller ett aktiebolag, är det långt ifrån alltid man som person har den startsumma som krävs vid en nystart. Därför kan en extern finansiering många gånger vara nödvändig för att få igång verksamheten. Själva risken med en företagsidé kommer till stor del avgöra vilken typ av lån och hur stort lån som går att ordna. Startar man ett företag inom ett område som redan har stor konkurrens kommer det bidra till att risken för en finansiär bli större. Även nivån av återbetalningsförmågan hos låntagaren kommer att bedömas och avgöra lånets storlek. Ett lån som man tar hos en bank kommer att kräva både återbetalning och ränta, som är den betalning långivaren tar ut för att tillhandahålla ett lån. Dessutom tillkommer många gånger expeditionsavgifter eller andra avgifter för rätten att disponera ett visst belopp, oavsett om man valt att låna pengar till sin enskilda firma eller till ett aktiebolag.

Krav för att låna pengar till ett nystartat företag

Man måste kunna visa affärsverksamhetens affärsplan och även ge en detaljerad budget. Till skillnad från exempelvis snabblån för privatpersoner, så vill banken kunna se hur stor risken är med att låna ut pengar till ett nystartat företag. Återbetalningsförmågan kommer att bedömas och företagsidén som sådan kan spela in på beslutet.

För ett nytt företag krävs det att man kan uppvisa att man tänkt igenom affärsverksamhetens alla delar och lämna alla uppgifter som banker önskar titta närmare på. Erfarenhet av tidigare företag, privatekonomin, och utbildning är exempel på saker banken tittar på i ansökan. Vid en nystart av ett företag är det också viktigt att kunna visa upp om det finns en revisor eller annan form av ekonomisk rådgivningshjälp. Många banker kräver också att låntagaren inte har några betalningsanmärkningar och inte heller någon historik med ekonomisk brottslighet bakom sig.

Säkerhet vid lån till nya företag

Vid nästan alla lån krävs någon form av säkerhet, exempelvis inteckning i en fast egendom. Det kan även vara en annan person som är borgensman och förbinder sig att betala skulden om låntagaren inte klarar av att göra det. För mindre lån eller krediter krävs ingen säkerhet på samma sätt och en låntagare kan ofta låna pengar snabbt utan en längre ansökningsprocess. Ett annat ord för lån som inte kräver någon säkerhet är blancolån.

Olika banklån för lån till nystartade företag

När ett nystartat företag behöver investera i maskiner, byggnader och andra inventarier kan leasing vara ett alternativ. Även investeringskrediter kan användas och räntan på lånet fastställs från fall till fall av banken. Andra typer av banklån är rörelsekredit och kontokredit som används för de löpande kostnaderna i verksamheten. Tillsammans med banken kan man komma fram till vilken typ av banklån som passar situationen bäst.

Avslag från lån till ett nytt företag

Det är inte ovanligt att helt nya företag inte får något lån hos bankerna och det beror ofta på att företagsidén inte ansetts bärande nog. Ibland kan det handla om att man måste förbättra sin affärsplan eller kunna erbjuda några fler säkerheter för lånet. Att vända sig till flera olika långivare ökar också möjligheterna att få ett företagslån och man kan då också se vem som erbjuder de bästa villkoren. Söker man ett företagslån för att starta ett aktiebolag är det viktigt att kunna redovisa hur ägandeförhållandet ser ut.

Bästa långivare enligt kunder

angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån

Froda
Lånebelopp10 000 - 2 000 000 kr
Löptid30 dgr - 3år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav20 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr) ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet (35 766.67 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
Qred
Lånebelopp10 000 - 2 000 000 kr
Löptid30 dgr - 1.5år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav0 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr) ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet (36 333.33 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
OPR Företagslån Flex
Lånebelopp20 000 - 200 000 kr
LöptidLöpande
Ränta3%
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Lendo Företagslån
Lånebelopp50 000 - 2 000 000 kr
Löptid1år - 15år
Ränta2.95% - 29.95%
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5.42% (effektiv ränta 5.56%) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr, aviavgift: 0 kr.
BestRate
Lånebelopp30 000 - 3 000 000 kr
Löptid1år - 20år
Ränta2.95% - 170%
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5.55% (effektiv ränta 5.69%) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Creddo
Lånebelopp10 000 - 10 000 000 kr
Löptid30 dgr - 5år
RäntaBeror på bank
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhettimes ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.