Företagslån Utan UC

Företagslån utan UC är företagslån som inte kräver att låntagaren genomgår en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det innebär att företaget inte behöver oroa sig för att en kreditupplysning ska dras på dem hos UC, vilka är kända för att vara en lång tid och kan orsaka problem vid framtida lån. Istället för UC använder långivaren andra kreditupplysningsbolag, till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Idag erbjuder 4 st. långivare företagslån utan en kreditupplysning hos UC.

Välj lånebelopp

Filtrera för:
 • Approva
  Lån mellan30 000 -
  300 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr -
  1.5år
  min. Ålder20 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999.7 kr) ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet (37 333 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Froda
  Lån mellan10 000 -
  2 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3år
  min. Ålder20 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonLån till nytt företag
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr) ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet (35 766.67 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fedelta
  Lån mellan25 000 -
  1 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr -
  3år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonSamlingslån
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957.7 kr) ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet (36 291 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Capcito
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000
  Ränta0.8% -
  4%
  Löptid180 dgr -
  4år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr) ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet (35 884 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Vilka banker erbjuder företagslån utan UC?

Det finns ett antal långivare som erbjuder företagslån utan UC. Några exempel är Approva, Froda, Fedelta och Capcito. Alla dessa långivare erbjuder olika typer av lån och har olika villkor. Det är viktigt att man jämför lånen för att se vilka som passar bäst för ens företag.

Du kan se alla långivare som erbjuder företagslån utan en kreditupplysning hos UC i listan ovan.

Hur ansöker man?

Innan du ansöker om ett företagslån utan UC är det viktigt att du förstår vilka typer av lån som är tillgängliga, vilka krav som ställs och om de är rätt för dig.

Följ stegen nedan för att ansöka om ett företagslån utan UC:

 1. Gör en ansökan om lånet. Beroende på långivaren kan detta göras online eller i en lokal bank.
 2. Inlämna krav som krävs av långivaren, såsom företagets ekonomiska historia, företagets finansiella situation och kreditvärdighet.
 3. Långivaren kommer att bedöma din låneansökan och avgöra om du är berättigad till ett företagslån utan UC.
 4. Om du blir godkänd kommer långivaren att kontakta dig med ytterligare information om de villkor som gäller för ditt lån.
 5. Läs igenom villkoren för lånet noga och förstå räntan, återbetalningsplanen och andra avgifter som kan tillkomma.
 6. Skriv på lånedokumenten och skicka dem till långivaren.
 7. Långivaren betalar ut ditt lån efter att ha mottagit och godkänt dokumenten.

När du ansöker om ett företagslån utan UC är det viktigt att du har en god kreditvärdighet och ett stabilt företag. Det är också viktigt att du jämför olika långivare och deras villkor för att hitta det bästa lånet för dina behov. Läs alltid igenom lånedokumenten noggrant innan du skriver på dem.

För- och Nackdelar

Företagslån utan UC kan vara ett bra alternativ för företagare som behöver låna pengar snabbt, eftersom UC-kontroller inte görs hos UC. Det är dock viktigt att förstå fördelarna och nackdelarna med att ta ett företagslån utan UC.

Fördelar med företagslån utan UC:

 • Kortare ansökningsprocess, eftersom UC-kontroller inte görs.
 • Lånet godkänns snabbare, eftersom processen är kortare.
 • De flesta långivare har låga krav på kreditvärdighet.

Nackdelar med företagslån utan UC:

 • Räntor är vanligtvis högre än traditionella lån.
 • Lånebeloppen är vanligtvis lägre än de som erbjuds av traditionella långivare.

Att ta ett företagslån utan UC kan vara ett bra alternativ för företagare som inte kan få ett traditionellt lån. Det är dock viktigt att jämföra olika långivare och lånevillkor innan du ansöker om ett företagslån utan UC.

Krav

För att få ett företagslån utan UC krävs det vanligtvis att en rad krav uppfylls:

 • En god ekonomisk historik, som visar att företaget har goda betalningsmöjligheter.
 • En god kreditvärdighet.
 • Goda ekonomiska förhållanden, såsom tillräckliga tillgångar för att säkerställa lånet.
 • Affärsplan som visar på långsiktig lönsamhet.
 • Kontantförsörjning som säkerställer att lånen kan betalas tillbaka.
 • En god företagsstruktur, som visar att företaget är organiserat.

Om du beviljas ett företagslån utan UC, kommer långivaren att kontakta dig med ytterligare information om lånet. Läs alltid igenom villkoren för lånet noggrant innan du skriver på dokumenten.

Är det lätt att få ett företagslån utan UC?

Ja, det är lättare att få ett företagslån utan UC än ett traditionellt företagslån med UC.

Det finns många banker och finansiella institutioner som erbjuder företagslån utan UC. Dessa företagslån är ofta bättre anpassade efter företags unika behov och krav. Banker och finansiella institutioner som erbjuder företagslån utan UC kräver inte att låntagaren har en god kreditvärdighet och kan ha mer flexibla villkor och löptider. Det är dock viktigt att komma ihåg att företagslån utan UC ofta har högre räntor och avgifter än traditionella lån.

Hur mycket kan man låna?

Hur mycket du får låna beror på den enskilda långivaren och det specifika lånet.

Företagslån utan UC kan komma i olika storlekar som kan variera från ett par tusen till flera hundra tusen kronor. Om det är ett större lån kommer kraven som ställs från långivarens sida vanligtvis att vara högre. Företaget måste då kunna visa att det har god ekonomisk historik, god kreditvärdighet, tillgångar som säkerställer lånet, affärsplan som visar på långsiktig lönsamhet, kontantförsörjning för att betala tillbaka lånet, borgensmän och en god företagsstruktur.

Kostnader

Kostnaderna för ett företagslån utan UC varierar från långivare till långivare.

I allmänhet kan de vanliga kostnaderna för ett företagslån utan UC bestå av räntor, uppläggningsavgifter, återbetalningsavgifter och avgifter för att försäkra lånet. Räntekostnaderna kan variera beroende på lånets storlek och långivarens räntesatser. Uppläggningsavgifter är vanligtvis ett engångsbelopp som ska betalas när lånet beviljas. Återbetalningsavgifter är vanligtvis en procentsats av det totala lånebeloppet som ska betalas när lånet betalas tillbaka. Försäkringsavgifter kan också krävas av långivaren för att skydda lånet.

Löptid

Löptiden för ett företagslån utan UC kan variera beroende på vilken typ av lån det är, men löptiden ligger vanligtvis mellan ett par månader till flera år.

Hur fungerar betalningarna?

Betalningarna för ett företagslån utan UC fungerar på samma sätt som för andra typer av lån.

Företaget måste betala tillbaka lånebeloppet i avtalade räntebetalningar, som vanligtvis är månatliga eller kvartalsvisa. Räntan beror på lånets storlek, lånets löptid, kreditvärdighet och andra företagsekonomiska faktorer. Långivaren kan kräva att företaget har en säkerhet eller kollateral för att säkerställa att lånet återbetalas.

Om företaget inte återbetalar lånet enligt avtalet kan långivaren ha rätt att ta ut rättsliga åtgärder för att kräva betalning.

Hur snabbt betalas lånen ut?

Hur snabbt ett företagslån utan UC betalas ut beror helt på långivaren som erbjuder lånet. Vissa långivare kan betala ut lånet samma dag, medan andra långivare kan ta upp till några dagar för att betala ut lånet. Det är också viktigt att notera att vissa långivare kräver en viss kreditvärdighet eller dokumentation innan lånet kan betalas ut.

Företagskrediter utan UC

Det finns flera banker som erbjuder företagskrediter utan kreditupplysning hos UC. Dessa banker gör en egen kreditbedömning baserad på andra faktorer som till exempel företagets resultat och ekonomiska ställning.

Bästa långivare enligt kunder

angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån

Froda
Lånebelopp10 000 - 2 000 000 kr
Löptid30 dgr - 3år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagcheck ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav20 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr) ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet (35 766.67 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
Fedelta
Lånebelopp25 000 - 1 000 000 kr
Löptid180 dgr - 3år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhettimes ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957.7 kr) ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet (36 291 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
Approva
Lånebelopp30 000 - 300 000 kr
Löptid60 dgr - 1.5år
RäntaFast månadsavgift
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav20 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999.7 kr) ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet (37 333 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
Capcito
Lånebelopp10 000 - 15 000 000 kr
Löptid180 dgr - 4år
Ränta0.8% - 4%
Lån till nytt företagtimes ikon
Utan säkerhetcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr) ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet (35 884 kr per månad. 6 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.