Information om minilån utan UC

Jämför mikrolån här

Det är många gånger personer som redan har betalningsanmärkningar och kanske till och med finns i Kronofogdens register som behöver ta snabba smålån. Inte sällan har de det fortfarande kämpigt med ekonomin och de letar då efter kreditbolag som ger minilån utan UC. Trots att minilån utan UC är något som ofta önskas av låntagare så är det långt ifrån alla som har koll på vad sms lån direkt utan UC faktiskt innebär. Det ämnar dock den här artikeln klargöra.

UC är ett kreditupplysningsföretag

Upplysningscentralen logo

Upplysningscentralens logga.

UC är ett företag som sysslar med kreditupplysningar och i Sverige är UC landets största företag av den här typen. Till en början hette företaget Upplysnings Centralen, varifrån förkortningen kommer, men idag talas det mest om UC-koncernen då UC numera utgörs av flera företag. Dessa är:

  • UC AB
  • UC Affärsfakta AB
  • UC Affärsinformation AB

Det UC huvudsakligen gör är att tillhandahålla underlag till olika företag som behöver veta om de bör ge kredit till privatpersoner och företag eller om de bör avstå.

UC bestämmer inte om du blir beviljad lån eller inte

Det bör dock noteras att det inte är UC som bestämmer om du får ditt minilån eller inte eftersom det är helt och hållet upp till kreditbolaget att besluta om detta. På så vis är UC en oberoende part som endast ger kreditbolaget den upplysning som det efterfrågar, precis som vilket annat kreditupplysningsföretag som helst. Rent teoretiskt skulle du därmed kunna få ett snabblån även om du har betalningsanmärkningar, oavsett om du letar efter minilån med eller utan UC.

Andra kreditupplysningsföretag

Det finns många fler kreditupplysningsföretag än bara UC och även dessa har förstås en bra koll på hur privatpersoners och företags ekonomi har varit, sett till om de har kunnat betala krediter och liknande. Du bör därmed vara medveten om att ett minilån utan UC inte är detsamma som ett minilån utan kreditupplysning. Företaget som du försöker låna pengar av kommer sannolikt att undersöka alla sina potentiella kunders kreditvärdighet på ett eller annat sätt, för om de inte gjorde det så skulle de förmodligen inte bli särskilt långlivade som kreditinstitut. Därtill hör det till seden om god kreditgivning att faktiskt kolla upp kreditvärdigheten på alla som ansöker. Vanliga alternativ brukar vara lån som beviljas med en kreditupplysning hos Bisnode, eller Creditsafe, m fl.

Lån trots betalningsanmärkningar

Att få en betalningsanmärkning kan hända den bästa. Betalningsanmärkningar kan bli en realitet på grund av en tids sjukdom, på grund av att en oväntad arbetslöshet uppstår eller på grund av någon annan stressfull situation men de kan också komma som ett brev på posten på grund av slarv eller på grund av vårdslöshet med att ta nya krediter. Det går således inte att dra alla över en kam och av den anledningen så finns det kreditföretag som lånar ut pengar trots att låntagaren har betalningsanmärkningar. I dessa fall vill kreditbolagen vanligen veta hur din nuvarande situation ser ut med avseende på om du har fast anställning och dylikt.

Några av dessa företag är:

Sammanfattningsvis går det alltså bra att ta minilån utan UC men det är lite svårare att få bättre termer utan en kreditupplysning hos UC.

  • Share post
HittaSMSLån