Kan man göra en kreditupplysning på sig själv?

Idag finns det många banker som erbjuder lån där privatpersonen inte behöver få en kreditupplysning gjord hos UC, men även i sådana fall så görs en kreditupplysning istället hos andra kreditupplysningsföretag, som Bisnode och Creditsafe. Att veta hur kreditvärdig man är innan man ansöker kan således spara en oerhört mycket tid. Idag finns det möjlighet att undersöka sin kreditvärdighet genom en gratis kreditupplysning som inte sparas hos UC. Så här gör man!

Ta reda på din kreditvärdighet snabbt, enkelt & gratis innan du lånar pengar med Kreddy

Kreddys hemsidaMed hjälp av Upplysningscentralens nya app Kreddy kan man idag väldigt snabbt och väldigt enkelt ta reda på sin egna kreditvärdighet och få reda på hur ens möjligheter till lån egentligen ser ut.

Kreddy kan man ladda ned här: Android, Apple (iPhone/iPad).

Genom att helt enkelt öppna appen—fylla i sina uppgifter och därefter trycka på Starta kan man snart få reda på hur kreditvärdig man är och hur pass stor chansen är för att man ska bli beviljad ett lån.

Kreddy är helt gratis att använda, och alla kreditupplysningar som görs i appen registreras inte! Detta är till stor fördel eftersom att man på så vis undviker att ansöka om lån hos en aktör och få en kreditupplysning registrerad (vilket påverkar ens kreditvärdighet överlag), utan kan istället ta reda på sin kreditvärdighet i förhand och därefter ansöka om ett lån utefter det, för att garantera att man blir beviljad lånet och slipper få en massa upplysningar gjorda på sig.

Kreddy är således det bästa sättet att ta reda på sin kreditvärdighet och göra en gratis kreditupplysning innan man ansöker om lån.

Låna pengar utan kreditupplysning hos UC

I takt med att världen blir allt mer digital, blir likaså marknaden för konsumenter bättre, då internet gör att många blir mer prismedvetna. Sedan 90-talet har räntor och bankavgifter inte varit så låga som de är idag och anledningen ligger i att banker konkurrerar med varandra och nystartade banker som erbjuder bra tjänster. För konsumenter är det positivt, då räntor och avgifter sänks, samt kraven som bankerna har på sina kunder.

Det är idag därför inte omöjligt att ta lån utan kreditupplysning hos UC och det är en fördel för konsumenterna. Oftast brukar de lån som erbjuds utan kreditupplysning vara på något lägre lånesummor och utan handpenning. Men beroende på bank, så kan kunden förhandla till sig både högre lånesummor och bra ränta. Dessutom så finns det möjlighet att banken också från början är mer givmild med villkoren.

Läs mer: Vilka långivare har de absolut lägsta räntorna?

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning ger en överblick över privatpersonens ekonomi, där personen får ett kreditvärde eller ett betyg. Företag vill gärna ha en kreditupplysning av kunder för att avgöra om kunden är en bra kund som betalar avgifter och fakturor i tid. Men också att kunden har en stabil ekonomisk situation och har haft det likväl historiskt.

Desto bättre kreditvärde privatpersonen har desto mer ordnad privatekonomi brukar personen ha. En person med ett sämre kreditvärde kan dock förbättra sitt kreditbetyg genom att se till att betala fakturor i tid, motstå att ta krediter och öka sin inkomst. Varför många vill ha högre kreditvärde är för att det brukar innebära bättre lånevillkor än om privatpersonen har ett sämre kreditvärde. Dock är det många företag som idag erbjuder tjänster såsom lån utan att efterfråga kreditupplysning hos Upplysningscentralen.