Kan man göra en kreditupplysning på sig själv?

Idag finns det många banker som erbjuder lån där privatpersonen inte behöver få en kreditupplysning gjord hos UC, men även i sådana fall så görs en kreditupplysning istället hos andra kreditupplysningsföretag, som Bisnode och Creditsafe. Att veta hur kreditvärdig man är innan man ansöker kan således spara en oerhört mycket tid. Idag finns det möjlighet att undersöka sin kreditvärdighet genom en gratis kreditupplysning som inte sparas hos UC. Så här gör man!

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en handling som ger lån- och kreditgivare en överblick över kundens ekonomiska situation, där den som ansökt om en kredit eller ett lån för ett kreditvärde, eller ett betyg tilldelat av kreditupplysningsföretaget.

Desto bättre kreditvärde man har desto mer ordnad privatekonomi brukar man ha, vilket leder till bättre lånevillkor och en större chans att få lån och krediter beviljade av företag och låneinstitut. Har man ett mindre bra kreditvärde kan man dock förbättra detta genom att se till att betala fakturor i tid, motstå att ta krediter i onödan och öka sin inkomst överlag.

Så här tar du reda på din kreditvärdighet snabbt, enkelt & gratis helt själv innan du lånar pengar

Kreddys hemsida

Med hjälp av Upplysningscentralens nya app Kreddy kan man idag väldigt snabbt och väldigt enkelt få reda på sin kreditvärdighet och ta reda på hur pass stora möjligheterna är för att få ett lån beviljat—detta innan man väljer att ansöka om ett lån.

Snabbt, smidigt och helt gratis!

Kreddy finns att ladda ned kostnadsfritt till mobiltelefonen här: Android, Apple (iPhone/iPad).

Genom att helt enkelt öppna appen—fylla i sina uppgifter och därefter trycka på Starta kan man snart få reda på hur pass kreditvärdig man är och hur pass stora chanserna är för att man ska bli beviljad ett lån.

Kreddy är helt gratis att använda, och alla kreditupplysningar som görs i appen registreras inte! Detta är till stor fördel eftersom att man på så vis undviker att ansöka om lån hos en aktör och få en kreditupplysning registrerad (vilket påverkar ens kreditvärdighet överlag), utan kan istället ta reda på sin kreditvärdighet i förhand och därefter ansöka om ett lån utefter det, för att garantera att man blir beviljad lånet och slipper få en massa upplysningar gjorda på sig.

Kreddy är således det bästa sättet att ta reda på sin kreditvärdighet och göra en gratis kreditupplysning innan man går vidare med att ansöka om ett lån eller en kredit.

Att låna pengar utan kreditupplysning hos UC

I takt med att världen blir allt mer digital, blir likaså marknaden för konsumenter bättre, då internet gör att många blir mer prismedvetna. Sedan 90-talet har räntor och bankavgifter inte varit så låga som de är idag och anledningen ligger i att banker konkurrerar med varandra och nystartade banker som erbjuder bra tjänster. För konsumenter är det positivt, då räntor och avgifter sänks, samt kraven som bankerna har på sina kunder.

Det är idag därför inte omöjligt att ta ett lån utan att en kreditupplysning görs hos UC och det är en fördel för konsumenter. Oftast brukar de lån som erbjuds utan kreditupplysning vara på något lägre lånesummor och utan handpenning. Men beroende på bank, så kan kunden förhandla till sig både högre lånesummor och bra ränta. Dessutom så finns det möjlighet att banken också från början är mer givmild med villkoren.

Läs mer: Vilka långivare har de absolut lägsta räntorna?