Preem Mastercard

Preem Mastercard kreditkort
gem ikon

Fördelar med Preem Mastercard

  • check ikon Upp till 25 öre i rabatt per liter
  • check ikon 0.5% bonus på alla andra köp, förutom de gjorda i andra bensinstationer
  • check ikon Kompletterande reseförsäkring
  • check ikon Ingen årsavgift

Kortet med vägens bästa drivmedelsrabatt

Preem Mastercard är ett av de kreditkort på marknaden som ger bonus i form av cashback. Kortet ges ut av Ikano Bank tillsammans med Preem. Ikano Bank erbjuder även sitt egna Ikano Kort, som är en mer generell lösning medan Preem Mastercard är kortet för dig som ofta tankar hos Preem.

Kreditgräns60 000 kr
Kreditränta16.85 %
Räntefria dagar56 dagar
Årskostnad0 kr

Om Preem Mastercard

Preem Mastercard fungerar precis som ett vanligt Mastercard, d.v.s. i princip i alla butiker i Sverige och även internationellt och självklart även online. Tack vare samarbetet med Preem är det även förmånligt att använda Preem Mastercard som ett bensinkort. Man får rabatt med 25 öre per liter på bemannade stationer och 10 öre per liter på obemannade stationer. Precis som med andra tankkort gäller rabatten bara på den stationskedja som gett ut kortet.

Cashbacken för kortet betalas ut varje kvartal och är 0.5 % av det belopp man handlat för under perioden. Bonusen gäller även köp utomlands och online. Är det över 500 kronor sätts summan in direkt på kortet, dvs. nästa månads räkning reduceras. Under 500 kronor betalas ut som en check som går att lösa in till kontanter på en Preemstation.

Förutom cashback och bensinrabatt ingår även en bra reseförsäkring om man betalar minst 75 % av resan med kortet. Då kan man bland annat få ersättning för avbeställning vid akut sjukdom, försenat flyg eller bagage, eller skador på bil eller hem när man är ute och reser. En annan försäkring som ingår är tanka fel-försäkring om man skulle råka tanka fel bränsle i sin bil pga till exempel tankspriddhet, vilket kan bli ganska kostsamt.

Kortet var tidigare avgiftsfritt men kostar numera 29 kronor per månad plus 25 kronor per månad om man har pappersfaktura. E-faktura finns som val om man vill slippa den extra kostnaden.

Tar Preem Mastercard en kreditupplysning på UC?

Ja, Preem Mastercard tar en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen)