Tankkort — BĂ€sta kreditkorten för tankning 2019

Tankkort och bensinkort Àr samma typ av kreditkort och Àr kort som man kan anvÀnda sig utav nÀr man fyller bilen med bensin. Fördelen med att anvÀnda ett tankkort istÀllet för att betala direkt med sitt vanliga bankkort Àr att man tjÀnar en massa poÀng med tankkortet och dessa kan man dÀrefter anvÀnda sig utav vid sin nÀsta tankning för att fÄ rabatt nÀsta gÄng man tankar sin bil. FörmÄnligt för de som ÀndÄ tankar bilen och helt enkelt vill tjÀna poÀng i samband med biltanken.

Tankkort fungerar som sĂ„ att man anvĂ€nder sig utav tankkortet nĂ€r man tankar pĂ„ bilen och fĂ„r dĂ€refter en faktura hem slutet av mĂ„naden för biltanken som man gjorde den dagen. Man har dĂ€refter möjlighet att helt enkelt betala av hela fakturan eller betala den delvis varje mĂ„nad. Vill man vara effektiv kan man betala fakturan omedelbart, samma dag som man gör köpet för biltanken—och sĂ„ slipper man dĂ€rmed rĂ€ntor och andra avgifter för köpet. Detta gör att köpet blir exakt detsamma som det hade varit om man betalat för det med ett vanligt bankkort men att man samtidigt ocksĂ„ fĂ„r poĂ€ng i samband med det.

För att ansöka om, och fĂ„ ett tankkort—vĂ€lj helt enkelt ett utav tankkorten i listan nedan och klicka pĂ„ knappen Ansök.

Topplista över de bÀsta bensinkorten 2019

Topplista över de bÀsta bensinkorten 2019

OKQ8 Visa kreditkort
OKQ8 Visa
Maxkredit:100 000 kr
RĂ€nta:14.95%
Årsavgift:0 kr
RĂ€ntefritt:60 dagar kr
AnsökLÀs mer om OKQ8 Visa
Shell Mastercard kreditkort
Shell Mastercard
Maxkredit:100 000 kr
RĂ€nta:18%
Årsavgift:0 kr
RĂ€ntefritt:30 dagar kr
AnsökLÀs mer om Shell Mastercard
Preem Mastercard kreditkort
Preem Mastercard
Maxkredit:60 000 kr
RĂ€nta:16.85%
Årsavgift:0 kr
RĂ€ntefritt:56 dagar kr
AnsökLÀs mer om Preem Mastercard
Circle K Mastercard kreditkort
Circle K Mastercard
Maxkredit:200 000 kr
RĂ€nta:15%
Årsavgift:0 kr
RĂ€ntefritt:60 dagar kr
AnsökLÀs mer om Circle K Mastercard
Ikano Kort kreditkort
Ikano Kort
Maxkredit:60 000 kr
RĂ€nta:14.25%
Årsavgift:0 kr
RĂ€ntefritt:56 dagar kr
AnsökLÀs mer om Ikano Kort
Everydaycard kreditkort
Everydaycard
Maxkredit:100 000 kr
RĂ€nta:9.55%
Årsavgift:195 kr
RĂ€ntefritt:45 dagar kr
AnsökLÀs mer om Everydaycard

Kreditkort med förmÄner vid tankning

Shell bensinmack

I dag stiger brÀnslepriserna allt mer och det kan kosta flera hundra, eller rent av tusentals kronor att fylla en bensintank. De allra flesta tankar med vanliga bankkort eller kreditkort men det finns faktiskt en hel del fördelar med att anvÀnda sig av ett speciellt tankkort. Det finns flera olika mackar och drivmedelsföretag som ger ut tankkort och en av dem Àr OKQ8. De hÀr tankkorten finns bÄde för privatpersoner och för företag. Dessutom kan man tanka alla olika drivmedel med dem, och man fÄr olika hög rabatt. Men vilka fler fördelar ger ett tankkort?

Vad Àr tankkort och för vem Àr de bra?

Ett tankkort Àr som ett vanligt kreditkort. Hos vissa kortutgivare kan man sÀtta in pengar i förskott och betala med de pengarna dock fÄr man hos majoriteten en kredit som man kan utnyttja. NÀr det finns en kredit har man ett bestÀmt kreditbelopp. Man kan utnyttja en del av beloppet eller hela summan. Sedan fÄr man en faktura varje mÄnad. PÄ fakturan finns det en angivet ett minsta belopp att betala. SÄ lÀnge man betalar det hÀr beloppet hÀnder inget, man fÄr inga pÄminnelser eller liknande. Man kan ocksÄ betala hela det utnyttjade kreditbeloppet om man sÄ vill. Om man har utnyttjat ett kreditbelopp och endast betalar den mindre summan Àr det dock viktigt att man kommer ihÄg att beloppet inte fylls pÄ i sin helhet, utan endast med den summa man betalar.

Ett tankkort Àr bra för alla som tankar. Ofta fÄr man en hel del förmÄner och rabatter pÄ drivmedel. Det spelar ingen roll om man anvÀnder kortet en gÄng i mÄnaden eller flera. Hur lÄngt man kör, om man har firmabil eller inte spelar inte heller nÄgon roll.

Relaterat: Ansöka om en onlinekredit

Kan alla fÄ ett tankkort?

Det Àr inte alla som kan fÄ ett sÄdant hÀr kort. NÀr det gÀller alla former av kreditlÄn mÄste man som kredittagare gÄ igenom en kreditprövning. Det sker helt enkelt för att kreditgivaren ska kunna avgöra om det Àr tillrÀckligt sÀkert att lÄna ut pengar till den aktuella personen. Om man har för dÄligt kreditvÀrde, om man inte har nÄgon inkomst eller liknande kan man nekas en kredit. DÄ kan man istÀllet ansöka om en annan typ av kort.

Relaterat: Vilka lÄngivare lÄnar ut pengar trots lÄg kreditvÀrdighet?

Fördelar med att anvÀnda korten vid tankning

Det finns flera fördelar med att hoppa över anvÀndningen av sitt vanliga bankkort nÀr man ska fylla pÄ bensin i bilen. NÀr man har ett kort frÄn OKQ8 fÄr man till exempel en hel del förmÄner. Man kan fÄ en bra rabatt pÄ drivmedel och Àven om rabatten inte ser sÄ stor ut kan man snabbt se hur brÀnslekostnaden minskar nÀr rabatten dras av per liter. Man kan ocksÄ fÄ rabatt pÄ korv, godis och annat om man besöker bemannade bensinstationer.

PÄ en hel del kort samlar man ocksÄ poÀng som kan bytas in till olika saker nÀr man har fyllt pÄ en del drivmedel. Vad poÀngen kan bytas in till varierar och det kan vara allt frÄn gratis dricka eller tidningar, till en högre rabatt pÄ drivmedel.