Kreditkort utan årsavgift — Alla kreditkort som är gratis

En förekommande missuppfattning är att kredikort faktiskt kostar något att både ansöka om och/eller att äga. Sanningen är att de flesta kreditkorten idag är helt gratis och kostar alltså ingenting att varken äga eller ansöka om! Man kan alltså ansöka om ett kreditkort och äga det utan att behöva betala något överhuvudtaget!

Kreditkorten medför därefter en massa förmåner som man kan använda sig utav om man så önskar, eller inte om man så önskar. Man kan helt enkelt använda sig utav kortet när man känner för det och behöver inte betala något för det om man väljer att inte använda det.

Kreditkort som är gratis kan erbjuda förmåner så som reseförsäkringar, bonus när man handlar i olika butiker, rabatter vid tankning av bensin och många fler. För att hitta det kreditkort som passar just din situation, välj helt enkelt det kreditkort som passar just dig bäst och klicka därefter på knappen Ansök nu. Alla kreditkorten nedan är gratis och har ingen årsavgift överhuvudtaget. För onlinekrediter och kreditlån, klicka på respektive länk.

Relaterat: Långivare som erbjuder gratis smslån

angle-down ikon Topplista över de bästa kreditkorten utan årsavgift 2021

Topplista över de bästa kreditkorten utan årsavgift 2021

Komplett Bank Mastercard kreditkort
Komplett Bank Mastercard
Maxkredit:50 000 kr
Ränta:21.40%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:50 dagar
AnsökLäs mer om Komplett Bank Mastercard
OKQ8 Visa kreditkort
OKQ8 Visa
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:14.95%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
AnsökLäs mer om OKQ8 Visa
Bank Norwegian Kreditkort kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:19.99%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:45 dagar
AnsökLäs mer om Bank Norwegian Kreditkort
Santander Mitt Kort+ kreditkort
Santander Mitt Kort+
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:14.95%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
AnsökLäs mer om Santander Mitt Kort+
Ecster Kreditkort kreditkort
Ecster Kreditkort
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:14.06%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
AnsökLäs mer om Ecster Kreditkort
NOWO kreditkort
NOWO
Maxkredit:150 000 kr
Ränta:14.30%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
AnsökLäs mer om NOWO
Circle K Mastercard kreditkort
Circle K Mastercard
Maxkredit:200 000 kr
Ränta:15%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
AnsökLäs mer om Circle K Mastercard
Ikano Kort kreditkort
Ikano Kort
Maxkredit:60 000 kr
Ränta:14.25%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:56 dagar
AnsökLäs mer om Ikano Kort
Preem Mastercard kreditkort
Preem Mastercard
Maxkredit:60 000 kr
Ränta:16.85%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:56 dagar
AnsökLäs mer om Preem Mastercard
Shell Mastercard kreditkort
Shell Mastercard
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:18%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:30 dagar
AnsökLäs mer om Shell Mastercard
Lunar kreditkort
Lunar
Maxkredit:Ingen kredit
Ränta:0%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:Ja
AnsökLäs mer om Lunar
P.F.C kreditkort
P.F.C
Maxkredit:Ingen kredit
Ränta:0%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:Ja
AnsökLäs mer om P.F.C

Kreditkort som är gratis att ansöka om

Kreditkort utan årsavgift

Att betala med kreditkort är ett av de vanligaste betalningssätten idag. Det går att betala på de flesta ställen med ett sådant kort, t.ex. i nätbutiker, nätcasinon och i fysiska butiker. Det finns även kort som har en fokus på resor och kort du kan använda när du tankar bilen. Men att hitta det bästa kortet för dig är inte alltid det lättaste. Det finns nämligen en rad olika aktörer som ger ut kreditkort, och de har många gånger olika villkor. De flesta kort har en årskostnad på ett par hundra kronor vilket är en summa många önskar att de kunde slippa. Ett av alternativen som många personer då tycker om är korten utan årsavgift, eller gratis kreditkort som de också kallas ibland.

Vad innebär årsavgift?

Många kreditkort kommer med vissa avgifter. Dessa avgifter varierar beroende på vilken aktör du har skaffat ditt kort hos samt vilken typ av kreditkort det handlar om. Årsavgiften brukar vara en av kostnaderna du måste betala oavsett om du använt ditt kort eller inte. Men trots att korten inte har någon årsavgift är det viktigt att du läser igenom vilka andra avgifter som kan tillkomma. Vanliga avgifter, förutom årsavgiften, är räntan, eventuella förseningsavgifter och det kan tillkomma kostnader om du använder ditt kort utomlands eller betalar med det på online butiker.

Att välja rätt kreditkort utan avgifter

När du ska välja kort rekommenderas det att du börjar med att jämföra flera olika kort från flera aktörer för att lättare få en bild över vad de olika korten erbjuder, villkoren, vilka avgifter som tillkommer och på så sätt hitta det som passar bäst till dig och det du vill göra. Förutom att läsa på om villkoren bör du ta en titt på vilka förmåner du skulle vilja ha. Det finns till exempel kreditkort med cashback förmåner och andra bonusar.

Ett av de bästa sätten att jämföra korten på är genom jämförelsesajter, som självaste HittaSMSLån. Här listas alla de kort som passar just dina unika önskemål och du får därefter en lista på de kort som passar just din situation. Letar du till exempel efter ett gratis kreditkort är det helt enkelt bara att bläddra bland kreditkorten i listan ovan och välja det kreditkort som passar just dig bäst. När du hittar ett som ser intressant ut klickar du helt enkelt bara på det och läser lite mer om vad kortet innebär och ansöker om det om kortet passar just din situation.

Exempel på kreditkort utan årsavgift

För att göra det lite lättare kan man säga att det finns två typer av gratis kreditkort, nämligen de med bonus och de utan. Korten med bonusar är de som erbjuder rabatter, poäng och pengar tillbaka. Dessa förmåner brukar vara en av de viktigaste faktorerna att ha i åtanke när du ska välja vilket kort du vill skaffa. Om du inte är intresserad av några förmåner kan du välja korten utan bonusar. De kan ibland vara lättare att förstå eftersom det inte är lika mycket information du måste komma ihåg. Vissa kort har dessutom erbjudanden om att du kan köpa till försäkringar vilket kan vara bra, framförallt om du skaffar ett kort du ska använda när du reser. Då kan du köpa till en reseförsäkring.

Relaterat: Vilka långivare erbjuder lån utan startavgifter?