Kreditkort Utan Årsavgift — Alla Kreditkort som Är Gratis

En förekommande missuppfattning är att kredikort i alla fall kostar något att ansöka om och/eller äga. Dock är sanningen att många kreditkort är gratis att ha. Med andra ord finns det alltså kreditkort som man kan ansöka om, och ha utan att behöva betala något för dem överhuvudtaget.

Kostnaderna för dessa kort kompenseras i många fall med en högre kreditränta men i andra fall så kan de även bara vara ett sätt för företag att få en att handla hos dem lite mer, genom att rekrytera nya medlemmar och kortanvändare.

Exempel på sådana kort kan vara Shell Mastercard, Preem Mastercard eller Circle K Mastercard. Dessa kort kostar inget att äga och krediträntan bland korten är konkurrenskraftig, alltså inte högre än många andra alternativ på marknaden. Istället är tanken med korten att du ska fylla på din bensin hos tankstationen som du har kortet hos, istället för något av alternativen. För att vidare locka till sig kunder kan kort även erbjuda rabatter och förmåner för att locka konsumenter till dem istället för konkurrenterna på marknaden.

Bland förmånerna hos gratiskort kan man hitta kostnadsfria och kompletterande reseförsäkringar, bonus på allt man handlar i olika butiker, rabatter vid tankning och bensin, med mera.

För att hitta ett kreditkort som kan passa din situation, välj något av kreditkorten som kan passa dig nedan och klicka därefter på Ansök. Alla kort nedan är gratis och kostnaden som tillkommer är räntan som man betalar ifall man förbrukar krediten.

För onlinekrediter och kreditlån som man har tillgång till online, klicka på respektive länk.

Relaterat: Långivare som erbjuder gratis smslån

angle-down ikon Topplista över de bästa kreditkorten utan årsavgift 2022

Topplista över de bästa kreditkorten utan årsavgift 2022

Komplett Bank Mastercard kreditkort
Komplett Bank Mastercard
Maxkredit:50 000 kr
Ränta:21.40%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:50 dagar
Läs mer om Komplett Bank Mastercard
OKQ8 Visa kreditkort
OKQ8 Visa
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:14.95%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
Läs mer om OKQ8 Visa
Bank Norwegian Kreditkort kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:19.99%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:45 dagar
Läs mer om Bank Norwegian Kreditkort
Santander Mitt Kort+ kreditkort
Santander Mitt Kort+
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:14.95%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
Läs mer om Santander Mitt Kort+
Ikano Kort kreditkort
Ikano Kort
Maxkredit:60 000 kr
Ränta:14.25%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:56 dagar
Läs mer om Ikano Kort
Ecster Kreditkort kreditkort
Ecster Kreditkort
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:14.06%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
Läs mer om Ecster Kreditkort
NOWO kreditkort
NOWO
Maxkredit:150 000 kr
Ränta:14.30%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
Läs mer om NOWO
Circle K Mastercard kreditkort
Circle K Mastercard
Maxkredit:200 000 kr
Ränta:15%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:60 dagar
Läs mer om Circle K Mastercard
Preem Mastercard kreditkort
Preem Mastercard
Maxkredit:60 000 kr
Ränta:16.85%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:56 dagar
Läs mer om Preem Mastercard
Shell Mastercard kreditkort
Shell Mastercard
Maxkredit:100 000 kr
Ränta:18%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:30 dagar
Läs mer om Shell Mastercard
Lunar kreditkort
Lunar
Maxkredit:Ingen kredit
Ränta:0%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:Ja
Läs mer om Lunar
P.F.C kreditkort
P.F.C
Maxkredit:Ingen kredit
Ränta:0%
Årsavgift:0 kr
Räntefritt:Ja
Läs mer om P.F.C

Kreditkort som är gratis att ansöka om

Att betala med kreditkort är vanligt idag. Majoriteten av betalterminaler accepterar kreditkort och även onlinehandel accepterar kreditkort i allt större utsträckning.

Det finns även kort som erbjuder fördelar vid resor och kort du kan använda när du tankar bilen.

Men att hitta det bästa kortet för en själv är inte alltid det lättaste. Det finns nämligen många aktörer på marknaden och alla erbjuder sina egna kreditkort.

De flesta kort har en årskostnad som oftast ligger på några hundra kronor, vilket kan vara en betalning man vill slippa. Då kan ett alternativ vara att ansöka om ett kreditkort som inte har någon årsavgift, eller ett ”gratiskort” som de också ibland kallas.

Viktigt: ”Gratiskort” betyder inte att korten inte har några kostnader, utan det är endast den årliga årsavgiften som korten inte har. Andra kostnader kan fortfarande tillkomma, såsom krediträntan på den förbrukade krediten och valutapåslag ifall man handlar utomlands. Dessa nyckeltal bör man ta i beräkning när man jämför kreditkort som inte har någon årsavgift. Informationen framgår i listan ovan när du jämför kreditkort.

Vad betyder årsavgift?

Kredikort har olika avgifter: Kreditränta, kortavgift och valutapåslag.

Kortavgiften är den avgift man betalar för att få kortet och brukar räknas årligen. Ett annat ord för kortavgift är ”årsavgift”. Inte alla kreditkort har en årsavgift och vissa är kostnadsfria att äga.

Krediträntan är räntan man betalar på krediten som man nyttjat på kortet. Om ett kort har en kreditränta på 15%, till exempel, och man förbrukat 3000 kr av krediten, så kommer kostnaden för krediten att vara 450 kr. Krediträntan tas ut varje år, så om man har en kredit som fortlöper i 2 år, så tillkommer det en ny kostnad på 15% varje år för kreditbeloppet som man inte ännu har betalat tillbaka.

Kreditränta och räntefri period: Alla kreditkort har en räntefri period. Detta är den period man har på sig att betala tillbaka krediten innan krediträntan tillkommer. Om ett kreditkort har en räntefri period på 55 dagar, och man betalar tillbaka den nyttjade krediten inom 55 dagar från det att man förbrukat den, så tillkommer det alltså ingen ränta. Detta är ett nyckeltal man bör ta i beräkning när man jämför kreditkort.

Valutapåslag är avgiften som tillkommer när man växlar mellan valutor med kreditkortet, som exempelvis vid köp utomlands. Använder man kortet för köp i ett annat land som exempelvis använder amerikanska dollar så kommer kortet behöva växla från svenska kronor till amerikanska dollar för att genomföra betalningen. På denna betalning så kan alltså en valutaväxlingsavgift tillkomma, eller så kallat valutapåslag och det är inte alla kreditkort som har valutapåslag.

Att välja rätt kreditkort utan avgifter

När du ska välja kreditkort så rekommenderas det att du jämfört kort från flera olika kortutgivare innan du väljer ett kort som kan passa dina behov. Förutom att läsa på om villkor så bör du även titta på förmåner som kreditkortet kan erbjuda, och om du kan få något mer utav ett visst kreditkort över ett annat. Till exempel så finns det kreditkort som erbjuder cashback förmåner eller andra bonusar.

Exempel på kreditkort utan årsavgift

För att göra det lättare så kan man säga att det finns två typer av kreditkort utan årsavgift: kort med bonus och kort utan bonus.

Kort med bonus är kort som erbjuder rabatter, poäng och pengar tillbaka vid köp som görs med kortet. Dessa kan vara viktiga att se över när man jämfört kort, för vissa kort kan ge en rabatter som kan passa ens egna handelsvanor, om man exempelvis handlar på ett visst sätt ofta, som exempelvis bensinkort eller tankkort.

Kort utan bonus brukar vanligtvis istället försöka locka till sig användare genom att erbjuda förmåner i form av bättre service, enkelhet, premiumkänsla eller tillgänglighet. Till exempel så har kreditkortet Supreme Card både kort som har olika bonussystem, exempelvis Supreme Card World och kort som bara erbjuder bra service. Dock är bara Supreme Cards baskort, Supreme Card Classic, kostnadsfritt.

Relaterat: Vilka långivare erbjuder lån utan startavgifter?