Kreditkort utan valutapåslag

Valutapåslag är en sorts avgift för köp gjorda i utlandet där valutan inte är densamma som den svenska valutan. Den som befinner sig i utlandet och använder ett kreditkort för att betala i exempelvis Euro kan komma att betala en avgift för varje köp som görs med kreditkortet, beroende på det valutapåslag kreditortet har. Ett valutapåslag om 2 % innebär en 200 kr kostnad om man köper för 10 000 kr i utlandet. Valutapåslaget varierar mellan kreditkort till kreditkort och befinner man sig ofta utomlands och önskar göra köp med sitt kreditkort bör man kolla detta innan man går vidare med köpen.

Nedanstående lista innehåller alla kreditkort som inte har ett valutapåslag 2019. Detta innebär att du kan handla utomlands utan att behöva tänka på några avgifter och eventuella kostnader i samband med köpen. För att ansöka om ett kreditkort utan valutapåslag, välj helt enkelt det kort som passar just dig ur nedanstående lista och klicka sedan på knappen Ansök.

Undvik valutapåslag genom att välja rätt kreditkort

Kreditkort utan valutapåslag

Allt fler personer har en önskan om att upptäcka nya platser runtom i världen. Således har det gjort att fler och fler väljer att spendera sina semestrar i ett annat land. I sin tur innebär detta att man kommer behöva använda ett annat lands valuta, en del väljer att växla pengar innan de beger sig ut i världen. Dock är detta ofta förenat med extra avgifter, dessa avgifter går dock att undvika. Detta genom att använda sitt kort under resans gång, fördelaktigt är att använda sig av ett kreditkort. Fördelarna med att använda kreditkort under sin resa är många men framför allt är det rekommenderat att använda ett kort utan valutaavgift.

När är det rekommenderat att kreditkortet ska användas?

De flesta kreditkorten går att använda både i Sverige och utomlands, vilket gör att kortet kan användas dagligen oavsett vad för inköp som ska göras. En anledning till att använda kreditkort är kortens vanligtvis låga räntor. Detta gör det möjligt för privatpersoner att låna pengar med låg ränta och på så vis kunna finansiera dyrare köp, såsom en resa till ett land som man drömt om länge.

Kort som medföljer speciella erbjudanden vid köp av resmål eller utlandstransaktioner kallas ofta för resekort, då dessa är anpassade för de vet att de spenderar mycket pengar på köp av resor samt köp under resan. En komponent av resekorten är oftast avsaknaden av valutapåslag, dock så är det inte alla resekort som erbjuder detta, därför är det viktigt att se så att det resekort man är intresserad av har valutapåslag eller inte. Vill man ha ett kort utan valutapåslag bör man välja ett av korten i listan ovan.

Det är rekommenderat att betala resekostnader, såsom flygbiljetter, med ett kreditkort. Detta eftersom kortet oftast ger betydligt bättre försäkringar än vad ett vanligt debitkort gör.

Vad innebär valutapåslag?

Enkelt förklarat så innebär valutaväxlingspåslag att bankerna lägger på en avgift, vanligtvis mellan 1-3 procent, på alla köp som sker i en annan valuta än den svenska. Detta eftersom olika valutor är värda olika mycket och för att växla exempelvis den svenska kronan till euro tar bankerna ut en avgift.

Valutapåslag är den avgift bankerna lägger på alla transaktioner som sker i en annan valuta än den svenska. Avgiften ligger vanligtvis på mellan 1-3 % utav transaktionsbeloppet.

Dagligen sätter kortföretagen, exempelvis Visa och MasterCard, en dagskurs. Denna dagskurs ska återspegla landets valutakurs under den specifika dagen. När konsumenterna sedan väljer att göra köp med sitt kort, kredit- eller debitkort, används denna dagskurs. Dock tar de som sagt även ut en kostnad för att de gör en växling åt kortanvändaren.

Fördelar med ett kreditkort utan avgift och valutapåslag

Det finns därför de banker och kortleverantörer som valt att erbjuda kreditkort utan valutapåslag, vilket i sin tur gör att kortköp kan göras i andra länder och valutor utan att extra kostnader debiteras kortanvändaren. I sin tur innebär detta att konsumenterna betalar korrekt avgift på varan.

Givetvis brukar dessa kort även ge användarna andra förmåner, såsom möjligheten att låna pengar till låg ränta eller att få cashback vid inköp. Detta innebär att kortanvändaren exempelvis får pengar tillbaka när han eller hon spenderat en viss summa pengar med sitt kort.

Dock är det viktigt att som kortanvändare kontrollera om det tillkommer extra avgifter vid uttag via bankomater. Detta kan tillkomma även om kortet inte debiterar användarna för valutaväxlingen. Därför är det rekommenderat att alltid sätta sig in i och läsa kortets användarvillkor. Således kan man få ett kreditkort som ger en bästa möjliga förmåner och som fungerar bäst för en själv. Det är dock alltid rekommenderat att välja ett kreditkort med så låga avgifter som möjligt och ett kort utan en valutaavgift.