Låna Pengar med Betalningsanmärkning — Svar Direkt

Det är inte ovanligt att man någon gång hamnar i en svår ekonomisk situation som resulterar i en kredithistorik som inte ser bra ut. Kanske har man dragit på sig många kreditförfrågningar eller har någon betalningsanmärkning från förr.

Tidigare betalningshistorik utgör inte alltid ett hinder till att få lån i framtiden, trots att de kan försvåra ens chanser till lån.

Nedan följer långivare som fortfarande kan bevilja lån trots betalningsanmärkning från förr. För att komma igång med ett lån, välj någon av långivarna nedan och klicka på Se lån. Längst ner på sidan hittar du även en komplett lista över alla kreditbolag som erbjuder smslån trots betalningsanmärkning, samt om de erbjuder andra fördelar, såsom helgutbetalning, kvällsutbetalning, räntefri period, och mer.

Totalt finns det 27 st kreditbolag som erbjuder smslån trots betalningsanmärkning.

Välj lånebelopp

Filtrera för:
 • Loanstep
  Lån mellan10 000 -
  25 000
  Ränta33.46%
  Löptid1 dgr -
  3år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonRäntefri period
  check ikoncheck ikonP2P
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 60 kr/mån.
 • Ferratum
  Lån mellan1 000 -
  50 000
  Ränta53.31%
  Löptid120 dgr -
  5år
  min. Ålder21 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtb Kväll
  check ikoncheck ikonUtb Helg
  check ikoncheck ikonTrustly
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755.29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51.84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42.4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Brixo
  Lån mellan3 000 -
  50 000
  Ränta33.10%
  Löptid1år -
  4år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 28.95% (effektiv ränta 33.10%) ger en totalkostnad på 11 640 kr för lånet (970 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Saldo
  Lån mellan1 000 -
  20 000
  Ränta26.5% -
  74.4%
  Löptid30 dgr -
  2år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtb Kväll
  check ikoncheck ikonUtb Helg
  check ikoncheck ikonTrustly
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39.5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672.89 kr (556.07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74.4%. Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Extralånet
  Lån mellan10 000 -
  50 000
  Ränta31.82%
  Löptid4år -
  10år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 24.95% (effektiv ränta 28.01%) ger en totalkostnad på 22 805 kr för lånet (1 901 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Så går det till att låna pengar med betalningsanmärkning

En gång i tiden kunde betalningsanmärkningar utgöra ett stort hinder för framtida krediter. Betalningsanmärkningar kan nämligen visa på en låg återbetalningsförmåga, och detta ökar kreditrisken för långivaren. Dock är inte det alltid fallet, eftersom en betalningsanmärkning varar i 5 år, och fem år är väldigt lång tid. En kredittagare kan ha förbättrat sin ekonomi långt innan betalningsanmärkningen förfaller.

Vidare har även krediträntor minskat, jämfört med det historiska genomsnittet. Det betyder att lån blivit billigare och att fler har råd med att låna pengar.

Båda faktorer har lett till att betalningsanmärkningar inte längre alltid är ett hinder för den som är i behov av lån.

Med det sagt är det fortfarande sannolikt att man blir nekad lån ifall man inte har förmågan att återbetala lånet. Betalningsanmärkningar utgör inte alltid hinder av sig själva, men har du inte råd med att låna pengar så kommer du fortfarande inte beviljas lån, låga krav eller inte.

Det är också viktigt att man räknar på lånen innan man ansöker om dem, eftersom lån alltid måste återbetalas och uteblivna betalningar kommer leda till nya betalningsanmärkningar. Låna därför aldrig mer än du har råd med att återbetala.

Vanliga krav bland långivare

Kraven långivare ställer låntagare delas oftast in i två: Grundkrav och individuella krav långivare har.

Grundkraven är vanligtvis:

 • Myndig (18+ år gammal)
 • Folkbokförd i Sverige
 • Kan återbetala lånet

Kan man uppfylla kraven kan man i regel få lån, dock har individuella långivare även egna krav man behöver uppfylla. Exempel på dessa kan vara (dock varierar kraven mellan olika långivare, varför man bör jämföra kraven innan man väljer att ansöka om lån någonstans):

 • Högre ålderskrav än grundkravet (i vissa fall krav på 20+ år gammal, 21+ år eller till och med 23+ år gammal).
 • Inkomstkrav (vissa långivare kan ha ett specifikt inkomstkrav, exempelvis 110 000 kr/år, 10 000 kr/månad eller något annat krav).
 • Betalningsanmärkningar (vissa långivare accepterar betalningsanmärkningar medan andra inte tillåter dem).
 • UC-Score (vissa långivare tar en kreditupplysning hos UC och kräver att låntagaren har ett visst poäng hos UC för att beviljas lån. Det finns även långivare som inte tar en kreditupplysning hos UC).
 • Med flera.

Du kan alltid se vilka krav en långivare har på HittaSMSLån genom att klicka in på långivaren och titta under Krav.

Utbud av lån med betalningsanmärkningar

Utbudet av lån med betalningsanmärkningar är stort. Nedan följer bara några av de vanligaste lånen man kan få:

Lånetyperna skiljer sig inte så mycket åt:

 • Smslån, snabblån och minilån betecknar samma typ av lån (smålån utan säkerhet).
 • Privatlån är beteckningen för lån till privatpersoner (vilket smslån, snabblån och minilån också är, dock är även större lån privatlån, exempelvis billån och bolån).
 • Blancolån betecknar ”lån utan säkerhet”, vilket smslån, snabblån och minilån också alltså är.

För den som är ute efter lån med betalningsanmärkningar så finns det ett väldigt stort utbud att välja mellan. Det är av vikt att man jämför långivare och väljer det lån som passar ens egna, specifika behov bäst.

Lån utan säkerhet

Alla lån som listas ovan har inget krav på säkerhet. Välj helt enkelt något av lånen som passar dig och gå därefter vidare. För att se alla lån som inte har något säkerhetskrav, oavsett om betalningsanmärkningar accepteras eller inte, besök sidan för Lån utan säkerhet.

Lån utan UC

För den som vill låna pengar med betalningsanmärkningar, och där kreditupplysningen inte tas hos UC, så finns ett stort antal långivare att välja mellan.

Bocka för Ej UC i långivarlistan ovan för att se dessa långivare. Långivarlistan kommer filtreras och endast visa långivare som accepterar betalningsanmärkningar och inte tar kreditupplysningen hos UC.

Viktigt: När man talar om ”lån utan UC” så menar man inte ”ingen kreditupplysning alls”, utan istället menar man endast att kreditupplysningen tas hos ett annat kreditupplysningsbolag, som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

För att se alla lån utan UC, besök sidan Smslån utan UC.

Direkt utbetalning

För att se lån med betalningsanmärkning och med direkt utbetalning, bocka för Utb. Direkt i långivarlistan ovan. Långivarlistan kommer filtreras och visa långivare som accepterar betalningsanmärkning och som erbjuder direkt utbetalning.

Direkta utbetalningar görs möjliga på två sätt (men för dig som låntagare ser du ingen skillnad. Det enda du ser är att du får pengarna utbetalda till ditt bankkonto direkt, inom bara någon minut):

 • Långivare använder Trustly.
 • Långivare har konto hos de flesta banker och gör en intern banköverföring för att betala ut lånet till dig som låntagare.

Oavsett hur långivaren gör för att erbjuda direkta utbetalningar så märker du ingen skillnad. Det enda du märker är att du får pengarna på ditt bankkonto inom någon minut och kan på så vis låna pengar snabbt.

Om långivaren använder Trustly behöver du ha BankID för att kunna ta del av tjänsten.

Kontokrediter och onlinekrediter

Det är inte endast lån som erbjuds med betalningsanmärkning. Man kan även få online- och kontokrediter trots betalningsanmärkningar från förr.

För att se kontokrediter / onlinekrediter som accepterar betalningsanmärkning, besök respektive sida och bocka för Betalningsanmärkning OK i långivarlistan så kommer långivarlistan filtreras och endast visa långivare som beviljar krediter trots betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Samla lån

Den som behöver samla sina lån och har betalningsanmärkningar från förr har flera alternativ att välja mellan:

Besök helt enkelt sidan för att Samla lån och bocka för Med betalningsanmärkning för att se samlingslånen som godtar betalningsanmärkning.

Lån med många kreditförfrågningar

För att se lån som kan beviljas trots många kreditförfrågningar hos UC och med betalningsanmärkningar, besök sidan för Lån med många förfrågningar och bocka för Trots betalningsanmärkning i långivarlistan på sidan. Långivarlistan kommer filtreras och endast visa långivare som accepterar betalningsanmärkningar och beviljar lån trots många kreditförfrågningar hos UC.

Låg inkomst

Låg inkomst är inte alltid något hinder för att få lån. Det finns långivare som gör en individuell inkomstbedömning när de granskar låneansökan.

För att se långivare som inte har något bestämt inkomstkrav, besök sidan för Lån utan fast inkomst.

Lån utan fast inkomst kan lämpa sig ifall du passar in på något av följande:

 • Arbetslös/arbetssökande/utan jobb
 • Inte har fast anställning/är deltidsanställd/timanställd eller har någon annan anställningsform
 • Inte har hög inkomst/har låg inkomst/har oregelbunden inkomst

Lån utan fast inkomst kan även vara ett alternativ om du exempelvis är frilansare och inte har ett gig just nu.

Lån med medsökande/borgensman/borgenär

När du ansöker genom låneförmedlare kan du i många fall ta med en medsökande, eller ”borgensman” som det också kallas. När du ansöker direkt hos en långivare kan du bara i vissa fall ta med en medsökande. Vid lån på mindre belopp kan du i regel inte ta med en medsökande. Så här gör du för att få ett litet lån med medsökande:

Ansök om ett mindre lån genom en låneförmedlare som accepterar medsökande. Exempel på en sådan är Klara Lån.

Det går inte att få konsumtionslån med skuld hos Kronofogden

Den som har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kan i regel inte få någon form av konsumtionslån förrän skulden hos Kronofogdemyndigheten (KFM) är återbetald.

Med det sagt betyder det inte att låntagaren inte kan få något lån överhuvudtaget, eftersom samlingslån är fortfarande ett alternativ (som är till för att hjälpa låntagare lösa av tidigare skulder), men just konsumtionslån som är blancolån avsedda för konsumtion är inte möjliga att få. Det är inte heller klokt att låna pengar till konsumtion ifall man redan har skulder man inte kunnat återbetala som hamnat hos KFM.

Läs mer: Låna pengar trots skuld hos KFM

Företag kan få lån

Betalningsanmärkningar vid företagslån kan vara aktuella på två sätt:

 • Ifall man behöver gå in som personlig borgen för företagslånet och har betalningsanmärkning som privatperson.
 • Ifall företaget har betalningsanmärkningar.

I båda fall behöver anmärkningen dock inte alltid vara något hinder.

För att se företagslån som kan beviljas trots betalningsanmärkning, besök sidan för Företagslån med betalningsanmärkning.

Nya långivare som accepterar betalningsanmärkningar 2024

På HittaSMSLån kan du se alla nya lån som accepterar betalningsanmärkningar med två enkla steg:

 1. Besök sidan för Nya lån. Lånen på sidan rangordnas efter nyast först.
 2. Titta efter Betalningsanmärkning OK bredvid långivarna i listan.

Hur du hittar de billigaste lånen

Så här använder du HittaSMSLån för att hitta de absolut billigaste lånen som accepterar anmärkning(ar):

 1. Besök sidan för Lån med låg ränta. Sidan rangordnar långivarna efter billigaste lånet först.
 2. Bocka för Betalningsanmärkning OK i långivarlistan.
 3. Listan kommer nu att filtreras och rangordna de billigaste lånen som accepterar betalningsanmärkningar högst upp.
 4. Jämför lånen och välj det billigaste lånet som passar dina behov bäst.

Det är viktigt att jämföra den effektiva räntan när du jämför lånens räntor. Den effektiva räntan visar nämligen lånets totala kostnad (ränta plus avgifter). Lån kan ha andra avgifter utöver ränta, exempelvis:

 • Uppläggningsavgift
 • Aviavgift
 • Administrationsavgift

Storbankerna godtar oftast inte betalningsanmärkningar

Oftast utgör en betalningsanmärkning ett hinder till att få lån av storbankerna. De allra flesta storbanker godtar inte betalningsanmärkning vid lån.

Storbankerna är bland andra:

 • Nordea
 • Swedbank
 • SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
 • Handelsbanken

Men även andra banker har likadana krav:

 • Länsförsäkringar
 • SBAB
 • Skandiabanken
 • Danske Bank
 • DNB

Låna pengar till hus, bil eller bolån

Om du söker bolån, billån, huslån eller något annat storlån och du har betalningsanmärkningar sedan tidigare så har du fortfarande alternativ du kan tillgå, även om storbankerna inte accepterar betalningsanmärkningar.

Det bästa sättet är att ansöka om lånen genom en låneförmedlare, exempelvis Lendo, som accepterar betalningsanmärkningar och förmedlar din ansökan till potentiella långivare.

Du får därefter svar från flera olika kreditgivare och kan jämföra långivarnas offerter. Om något lån verkar intressant och har en god ränta så kan du välja att gå vidare med det. Om inget lån verkar intressant kan du välja att inte gå vidare med något av lånen. Att ansöka genom låneförmedlare är inte bindande.

Vanliga lånebelopp

Olika låntagare söker olika stora lån dock är några av de vanligaste lånebeloppen:

Bästa långivare enligt kunder

angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån

Loanstep
Lånebelopp10 000 - 25 000 kr
Löptid1 dgr - 3år
Ränta33.46%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 60 kr/mån.
Ferratum
Lånebelopp1 000 - 50 000 kr
Löptid120 dgr - 5år
Ränta53.31%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav21 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755.29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51.84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42.4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Brixo
Lånebelopp3 000 - 50 000 kr
Löptid1år - 4år
Ränta33.10%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 28.95% (effektiv ränta 33.10%) ger en totalkostnad på 11 640 kr för lånet (970 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Saldo
Lånebelopp1 000 - 20 000 kr
Löptid30 dgr - 2år
Ränta26.5% - 74.4%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39.5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672.89 kr (556.07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74.4%. Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
Extralånet
Lånebelopp10 000 - 50 000 kr
Löptid4år - 10år
Ränta31.82%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 24.95% (effektiv ränta 28.01%) ger en totalkostnad på 22 805 kr för lånet (1 901 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Klara Lån
Lånebelopp5 000 - 150 000 kr
Löptid1år - 8år
Ränta8.57% - 236%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Vid ett lån på 30 000 kr, återbetalningstid 2 år med en nominell ränta på 26.05% (effektiv ränta 29.4%) ger en totalkostnad på 38 808 kr för lånet (1 617 kr per månad, 24 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Northmill
Lånebelopp1 000 - 50 000 kr
Löptid150 dgr - 6år
Ränta9.22% - 30.21%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid en kredit på 25 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 13.9% (effektiv ränta 16.88%) ger en totalkostnad på 36 237 kr för lånet (604 kr per månad, 60 avbetalningar). Startavgift: 195 kr, aviavgift: 19 kr.
Freedom Finance
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Löptid1år - 20år
Ränta4.01% - 33.18%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Flexkontot
Lånebelopp3 000 - 30 000 kr
Löptid30 dgr - 2år
Ränta76.80%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Krediten har 43.98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76.80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Startavgift: 475 kr, aviavgift: 25 kr/avi.