Lån med Aktivt Skuldsaldo hos Kronofogden

Skälen till att behöva ett lån trots skuld hos Kronofogden kan vara många. Oftast handlar det om att man vill lösa skulderna med ett nytt skuldfinansieringslån. För den som är ute efter ett vanligt privatlån trots att man har skuld hos Kronofogden så återstår bara två alternativ man kan ta till:

Är man däremot ute efter ett samlingslån för att förbättra sin ekonomi har man flera alternativ att tillgå.

Nedan följer alla alternativ för den som vill samla sina lån trots skuld hos Kronofogden.

Vill du låna pengar till konsumtion trots skuld hos Kronofogden, se över dina alternativ här: Pantlån | Medsökande

Idag finns det 3 st. långivare som erbjuder lån trots skuld hos Kronofogden.

Välj lånebelopp

Filtrera för:
 • Nstart
  Lån mellan30 000 -
  500 000
  Ränta10% -
  28.9%
  Löptid2år -
  15år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonSamlingslån
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonTrots skuld hos KFM
  Räkneexempel: Vid ett lån på 160 000 kr, återbetalningstid 9 år med en nominell ränta på 17% (effektiv ränta 18.95%) ger en totalkostnad på 317 520 kr för lånet (2 931 kr per månad. 108 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 35 kr/avi.
 • Marginalen Bank
  Lån mellan25 000 -
  500 000
  Ränta4.66% -
  22.07%
  Löptid2år -
  15år
  min. Ålder20 år
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonSamlingslån
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  check ikoncheck ikonTrots skuld hos KFM
  Räkneexempel: Vid ett lån på 100 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 6.29% (effektiv ränta 6.80%) ger en totalkostnad på 118 235 kr för lånet (1 962 kr per månad. 60 avbetalningar). Startavgift: 250 kr, aviavgift: 10 kr/avi.
 • Sefina Pantbank
  Lån mellan1 000 -
  1 000 000
  Ränta39% -
  47.4%
  Löptid30 dgr -
  90 dgr
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonSamlingslån
  check ikoncheck ikonPantlån
  check ikoncheck ikonTrots skuld hos KFM

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Startavgift: 50 kr, aviavgift: 0 kr.

Lån trots skuld hos KFM: Allt du behöver veta

Ibland blir livet inte som man tänkt sig och det kan gå fort för en att hamna hos Kronofogden. Har man en skuld hos KFM blir det genast mycket svårare att få lån. Det finns dock vissa möjligheter att få lån även om man har skulder hos Kronofogden. Nedan följer alternativen.

Kort om Kronofogden

Kronofogden är en myndighet som drivs av svenska staten. Verksamheten kretsar framförallt kring att hjälpa med att driva in obetalda skulder. Såväl företag som privatpersoner kan använda Kronofogden för att få hjälp med att driva in en skuld.

Oftast är det flera steg innan en skuld till slut hamnar hos Kronofogden:

 1. Originalräkningen skickas.
 2. En eller flera påminnelser går ut.
 3. Skulden lämnas vidare till inkasso.
 4. Skulden går vidare till Kronofogden.

För varje gång en påminnelse skickas ut, oavsett varifrån den skickas, tillkommer som regel en påminnelseavgift. Utöver påminnelseavgiften räknas även en dröjsmålsränta på hela beloppet.

Varje gång skulden skickas vidare till en ny instans tas också en hanteringsavgift ut. Det innebär att en skuld som gått vidare till Kronofogden som regel ökat ganska mycket i storlek på grund av alla extra räntor och avgifter.

Betalningsanmärkning, eller ”prick”

När man inte betalar en räkning finns det risk att man får en betalningsanmärkning. Ett annat ord för anmärkningen är ”prick”.

En betalningsanmärkning visar att du inte skött dina betalningar enligt avtal, och den syns alltid vid en kreditupplysning vilket kan göra det svårare att få lån.

Det finns emellertid långivare som godkänner betalningsanmärkningar, men du kan då räkna med en högre ränta. Anmärkningen behöver även alltsomoftast vara äldre än 6 månader.

Betalningsanmärkningar försvinner efter 3 år för privatpersoner och 5 år för bolag.

Möjligheter till att få lån med Kronofogdeskulder

Lånemöjligheterna när man har skulder hos Kronofogden är väldigt begränsade, dock så finns de fortfarande. Det handlar som regel om tre olika typer av lån: pantlån, samlingslån och ”borgenslån” (eller ”lån med medsökande”).

Pantlån

Pantlån är lån där du lämnar något i pant som säkerhet för lånet. Säkerheten behöver vara något av värde och som motsvarar åtminstone lånesumman du ansöker om.

Exempel på pantobjekt kan vara:

 • Smycken
 • Klockor
 • Målningar
 • Elektronik
 • Möbler eller inredning
 • Och så vidare

Föremålet du pantsätter har långivaren rätt till att sälja om du inte återbetalar lånet enligt avtal. På så vis säkerställer de att de får sina utlånade pengar tillbaka oavsett om du sköter betalningarna eller ej.

Med ett pantlån tas alltså ingen kreditupplysning överhuvudtaget och ud kan alltså låna pengar trots skulder hos Kronofogden. Se pantlån.

Medsökande

Lån med medsökande är det andra sättet du kan få lån även om du har skulder hos Kronofogden.

En ”medsökande” är någon som ansöker om lånet med dig, och det är den medsökandes kreditvärdighet som avgör om du blir beviljad lånet eller inte (alltså inte din egen).

Du kan med andra ord fortfarande få lån även om du har skulder hos Kronofogden.

Kom dock ihåg att det då är den medsökande som står som ansvarig för lånet och om du inte skulle återbetala lånet enligt avtal så är det den medsökande som är skyldig till att återbetala lånet.

Du lånar pengar med medsökande genom att ansöka om lån hos en låneförmedlare. Låneförmedlare godtar oftast medsökande och du kan med andra ord fortfarande få lån även om du har skuld hos Kronofogden. Se lån med medsökande genom låneförmedlare.

Samlingslån

Det sista sättet du kan få lån trots skuld hos Kronofogden är via ett samlingslån.

Samlingslån är dock inte vanliga blancolån som du kan använda åt vad som helst. Lånen är istället en typ av lån som är till för att förbättra din ekonomi och samla ihop dina skulder i ett enda lån som sänker dina lånekostnader och minskar på dina låneutgifter.

Är du någon med många befintliga skulder och vill samla ihop dem i ett enda lån för att sänka dina lånekostnader, men samtidigt har skulder hos Kronofogden, har du alltså fortfarande möjlighet att få samlingslån även om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Du hittar alla samlingslån som accepterar skuld hos Kronofogden i listan ovan. Välj helt enkelt samlingslånet som passar dig och gå därefter vidare.

Andra vanliga namn på samlingslån är:

Snabblån kan du inte få

En del konsumenter undrar om det är möjlighet att ta mindre snabblån, som exempelvis mikrolån eller sms lån, trots att man har en befintlig skuld hos Kronofogden.

Svaret är att det inte går.

Förr var reglerna kring lån inte lika strikta som de är idag, vilket gav utrymme för oseriösa aktörer att agera på den svenska lånemarknaden och överbelåna människor till en grad som var omöjlig att ta sig ur.

Idag har man begränsat friheterna för långivare i Sverige kraftigt genom flera skärpta krav. Det har i sin tur lett till att långivare ställer högre krav på låntagare, även långivare som tillhandahåller mindre lån. Ett av resultaten är att man inte kan få smslån om man har befintliga skulder som man redan har svårt att återbetala.

Behöver du ett litet lån trots skuld hos Kronofogden har du bara två alternativ du kan ta till, som inte riskerar att försätta dig i större skuld:

 • Pantlån: Du pantsätter ett föremål. Hur pantlån fungerar.
 • Lån med medsökande: Du kan endast låna ett belopp din medsökande kan återbetala ifall du inte skulle klara av återbetalningen. Den medsökande behöver också vara med på lånet och skriva på det innan du kan få det. Hur medsökande fungerar.

Lån utan UC med Kronofogden

En felaktig föreställning är att man kan få lån trots en aktiv skuld hos Kronofogden så länge man ansöker om ett ”lån utan UC”. Detta stämmer dock inte.

Från UC hämtas kreditupplysningar på den som ansöker om lån och enligt svensk lag är det obligatoriskt att en kreditupplysning hämtas i samband med att någon ansöker om lån. Men UC är inte det enda kreditupplysningsbolaget. Kreditgivare kan även välja andra bolag, till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Oavsett var kreditupplysningen hämtas ifrån så kommer en skuld hos Kronofogden alltid att synas i upplysningen och har man en skuld hos Kronofogden så kan man inte få ett privatlån.

Relaterade sidor:

Bolån trots skuld hos Kronofogden

Om du vill ta ett huslån och du har ett skuldsaldo hos KFM kan du räkna med att din ansökan inte godkänns. Det gäller i regel även om du har en medlåntagare.

Anledningen till att banker är extra strikta vid bolån är enkelt: Vid bolån används bostaden som säkerhet för lånet, och om lånet inte återbetalas behöver banken sälja bostaden för att få tillbaka pengarna.

Har man skulder hos KFM så gör myndigheten utmätningar medan de driver in skulden och vid utmätningen har de rätt att sälja tillgångar, däribland bostaden, om nödvändigt.

Med andra ord blir det alltså en intressekonflikt för banken att bevilja dig ett bolån trots skuld hos Kronofogden, eftersom de riskerar att säkerheten för lånet försvinner.

Så här hittar du lån trots skuld hos KFM

Den vanligaste typen av lån som erbjuds för den som har skulder hos Kronofogden är så kallade nystartslån. Lånen är en typ av lån vars syfte är att lösa skulderna hos Kronofogdemyndigheten.

Med HittaSMSLån hittar du snabbt nystartslån du kan få trots skuld hos Kronofogden.

Du gör så här för att hitta lån:

 1. Dra i reglaget ovan för att ställa in beloppet du söker lån på.
 2. Bocka för preferenser du har med filterrutorna ovanför listan.
 3. Välj nystartslånet som passar dig ur listan.
 4. Klicka på Se lån bredvid vald långivare.
 5. Fyll i en ansökan på långivarens sida.
 6. Signera med BankID.
 7. Invänta svar.

Hur lång tid det tar för långivare att ge besked på ansökan varierar, dock får du oftast var relativt snabbt inom 1-3 arbetsdagar. I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan med ytterligare information.

Bästa långivare enligt kunder

angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån

Nstart
Lånebelopp30 000 - 500 000 kr
Löptid2år - 15år
Ränta10% - 28.9%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 160 000 kr, återbetalningstid 9 år med en nominell ränta på 17% (effektiv ränta 18.95%) ger en totalkostnad på 317 520 kr för lånet (2 931 kr per månad. 108 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 35 kr/avi.
Marginalen Bank
Lånebelopp25 000 - 500 000 kr
Löptid2år - 15år
Ränta4.66% - 22.07%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningtimes ikon
Ej UCtimes ikon
Ålderskrav20 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 100 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 6.29% (effektiv ränta 6.80%) ger en totalkostnad på 118 235 kr för lånet (1 962 kr per månad. 60 avbetalningar). Startavgift: 250 kr, aviavgift: 10 kr/avi.
Sefina Pantbank
Lånebelopp1 000 - 1 000 000 kr
Löptid30 dgr - 90 dgr
Ränta39% - 47.4%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Startavgift: 50 kr, aviavgift: 0 kr.