P2P lån

Vad är P2P?

Termen ”P2P” står för Peer-to-peer, vilket betyder två parter sinsemellan. Denna typ av lån betyder att du som låntagare lånar direkt från någon annan, t ex rika individer eller folk som helt enkelt vill investera pengar genom att låna ut de till andra. Alltså lånar du inte från en traditionell bank eller låneinstitut utan istället lånar du pengar av andra personer. Detta möjliggörs oftast av en förmedlare som säkerställer så att allt går rätt till parterna emellan. Dessa förmedlare finner du nedan. Från din sida märker du ingen stor skillnad, utan det är som att låna från vilken bank som helst. Lånet sker snabbt och enkelt. Den ända skillnaden är att det egentligen inte är en bank, utan en person som du lånar pengar ifrån. För långivaren så märker de inte en sån stor skillnad heller — utan de lämnar sina pengar hos en förmedlare och dessa förmedlare gör resten av jobbet. Så skillnaden är inte så stor mellan vanliga lån och P2P lån, dock så brukar man kunna hitta riktigt bra villkor inom P2P. För att läsa lite mer om P2P och hur de fungerar, skrolla lite längre ner på sidan.

Nedan följer samtliga långivare som erbjuder P2P lån och ytterligare information över bolagens erbjudanden. Använd dig av nedanstående plattformer för att låna pengar av privatpersoner.

Totalt finns det 0 st aktörer som erbjuder p2p lån.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:

Jämför alla lånekostnader för lån på kr

I listan nedan hittar du de kreditbolag som erbjuder lån på kr. Listan visar information över de krav varje kreditbolag har, de termer de erbjuder och mycket annat. Såhär kan du snabbast gå igenom varje kreditbolags villkor. Klicka på "Info" för att läsa mer om kreditbolagets villkor.

Tabellen nedan kan sorteras genom att klicka på rubrikerna i tabellen.

Långivare Direkt Kväll Helg Bet.anm. Utan UCUC GratisGratis P2PP2P Swish Kredit Samla BlancoBlanco

Pengar via peer-to-peer

Att låna pengar idag är vanligt förekommande och i Sverige är det något som väldigt ofta går att hitta med väldigt bra erbjudanden. Det ska ej behöva vara kostsamt att låna pengar och via olika tjänster så är det möjligt att hålla kostnaderna nere.

P2P lån via SMS

Smslån är lån som går snabbt och pengarna kommer låntagaren snabbt tillhanda. Det kan ibland vara viktigt att låna och erhålla pengarna snabbt och då är denna tjänst en väldigt bra alternativ. Via olika företag och förmedlare möjliggörs detta till en snabb och smidig process. Sms-lån blir allt vanligare på marknaden, undersökningar visar att allt fler unga personer är i behov av tjänsten.

P2P lån generellt

P2P lån

P2P lån innebär att människor lånar pengar av andra personer, ej via banker som det annars är vanligt att det sker via. Tack vare denna tjänst kan extra kostnader hållas nere och räntorna kan även bli lägre än vad de annars är.

För att göra P2P-lån så smidigt i processen som möjligt så tas det hjälp av en förmedlare som håller koll på alla detaljer, därmed behöver aldrig den som lånar och den som lånar ut pengar hålla reda på detta. Allt extra sköter förmedlaren.

Investerare och låntagare i peer-to-peer

Istället för att investera i exempelvis aktier så kan en vinst göras av investerarna genom att låna ut pengar till andra. Idag är det heller ej vanligt med några högre räntor på banken, därmed kan detta sätt istället vara vinstgivande genom att låna pengar till andra personer.

För låntagare möjliggörs också fler sätt att låna pengar på, istället för att följa bankernas ofta höga krav på att ta lån. Istället kan pengar lånas genom andra människors medel.

Person till person lån till låg avgift

Vad som kan vara det viktigaste för en som lånar pengar är att det antingen är räntefria lån eller att det är till en lägre kostnad. Hos vissa företag kan det ligga dolda avgifter som gör att lånet blir högt i slutändan, vilket en låntagare vill undvika.

Att kunna erbjuda en så låg avgift som möjligt är väldigt viktigt, även räntefria sådana om det är möjligt. Genom så låga kostnader som möjligt så kommer det vara mer attraktivt att ta lån hos förmedlaren i detta fall som kommer via ett P2P lån. Det är viktigt att göra det förmånligt både för investeraren och för låntagaren, att båda vinner på affären.

Det finns många vägar att gå för att låna pengar, det viktigaste är att se över möjligheterna och ta den minst kostsamma vägen. Genom att ta ett P2P lån så kan kostnaderna hållas nere och det finns bra återbetalningsplaner att lägga upp.