Pantlån

Pantlån är benämningen för de lån som man kan erhålla i utbyte mot en fysisk pant. Vissa långivare möjliggör det idag för låntagare att ansöka om lån utan att behöva ansöka baserat på ens kreditvärdighet. Istället kan man ge långivaren en pant som har ett fysiskt värde. I utbyte mot panten så erbjuder långivaren ett lån baserat på hur mycket panten är värd.

Detta är ett oerhört förmånligt sätt för de som önskar låna pengar men har svårt att göra det på grund av låg kreditvärdighet eller en aktiv skuld hos Kronofogden. Idag finns det långivare som lånar pengar trots låg kreditvärdighet. Men med en aktiv skuld hos Kronofogden blir detta lite svårare. Pantlånen kan då vara räddaren i nöden. För att ansöka om ett pantlån, välj helt enkelt en utav långivarna i listan nedan. Klicka därefter på ”Låna nu” för att ansöka om ett pantlån hos någon utav dem. För mer information om en långivare innan ansökning, klicka helt enkelt på knappen ”Läs mer”.

Idag finns det 0 st långivare som erbjuder pantlån.

Välj lånebelopp

Filtrera för:

  I Sverige finns det en hel del olika typer av lån, däribland pantlån. De är inte lika vanliga som privatlånen, bolånen eller snabblånen. Men de kan ofta vara ett bra eller till och med bättre alternativ. Ett pantlån skiljer sig från ett traditionellt lån på flera olika sätt. Det är en trygg låneform som nästan alla kan använda sig av. Vad är ett pantlån och hur fungerar det? Nedan hittar du allt du behöver veta.

  Vad är ett pantlån?

  Ett pantlån är ett lån du kan få av en pantbank. Det skiljer sig från vanliga lån på det sättet att din egen ekonomi inte spelar någon större roll. Pantbanken kräver bara att du lämnar in något av värde. I utbyte får du en summa pengar. Ju högre värde den inlämnade tillgången har, desto högre blir den utbetalade summan. Din inkomst, anställning och eventuella betalningsanmärkningar har därför ingen betydelse när du vänder dig till en pantbank. Du kan således låna pengar utan fast inkomst eller fast anställning utan problem.

  Hur fungerar pantlån?

  En vanlig fråga är hur kan man låna pengar snabbt? När det kommer till pantlån bör du i första hand boka ett besök hos en pantbank för att diskutera ett eventuellt lån. Aktörerna listas högst upp på denna sida. Du bör redan vid första besöket ta med dig något av värde som du kan tänka dig att lämna som säkerhet. Pantbanken accepterar följande tillgångar:

  • Elektronik
  • Exklusiva klockor
  • Konstföremål
  • Musikinstrument
  • Smycken (guld)
  • Diamanter
  • Silvervaror (t.ex. bestick)

  Pantbanken gör sedan en bedömning av tillgångens värde och erbjuder en lånesumma som du antingen kan acceptera eller avböja. Det hela sker på plats och tar oftast omkring 30 minuter. Du skriver sedan under ett kort avtal, och sedan är det klart. I avtalet framgår när pengarna måste återbetalas för att kunna få tillbaka tillgången. Skulle du bli försenad och inte betala i tid behåller pantbanken tillgången som sedan säljs på auktion.

  Varför pantlån?

  Det finns flera anledningar att välja ett pantlån. För det första slipper du en kreditupplysning hos UC, som kan dra ner på din kreditvärdighet hos upplysningsföretaget, vilket är varför många idag väljer att ansöka om lån utan en kreditupplysning hos UC. För det andra kan du aldrig hamna hos inkasso eller Kronofogdemyndigheten. Så du behöver inte oroa dig för att hamna i ekonomisk knipa. En eventuell oförmåga att återbetala lånet i tid behöver därför inte medföra någon stress. Eftersom din egen ekonomiska situation inte är av någon som helst betydelse innebär det att även konsumenter med skulder hos kronofogden blir beviljade lån utan några som helst problem. Slutligen bör det nämnas att räntorna som betalas på pantlån är avdragsgilla i deklarationen.

  Det ska också nämnas att en pantbank ofta kan låna ut mellan 100 kr och 1 000 000 kr, vilket gör den till en långivare i samma klass som storbankerna. Med tanke på att du kan låna så höga summor trots skulder hos kronofogden, utan kreditupplysning, etc, så är lånet ett utmärkt alternativ som är värt att fundera över.

  Krav för att bli beviljad ett pantlån

  Att bli beviljad lån av en pantbank är mycket enkelt. Det enda kravet är att du har fyllt 18 år, som är minifallet med alla lån och har en giltig legitimation med dig. Utöver det måste du givetvis kunna lämna in någon form av lös egendom som säkerhet för lånet, som inte är fallet med lån utan säkerhet.

  När du väl blivit beviljad lånet ska du även kunna betala för räntan och uppläggningsavgiften som ofta ligger på cirka 50 kronor.

  Bästa långivare enligt kunder

  angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån