Så kan smslån användas vid en ekonomisk knipa

Ett smslån är ett av de bästa verktygen du har att tillgå när du snabbt behöver komma över kontanter för att ta dig ur en svår ekonomisk situation. Denna typ av lån kan hjälpa dig att betala för oförutsedda utgifter eller räkningar som du ligger efter med i väntan på nästa lön. Du kan därför använda dig av ett sådant lån för att undvika betalningspåminnelser och i förlängningen betalningsanmärkningar. Då du betalar av lånet i samband med nästa löneutbetalning behöver du inte vara skuldsatt i mer än ett par-tre veckor.

Fördelarna med smslån är flera till antalet och stannar inte vid att lånet hjälper dig att slippa betalningspåminnelser och anmärkningar. Faktum är att du också kan beviljas lån trots att du redan har en betalningsanmärkning. De tre fördelar som de flesta förknippar med dessa snabblån är dock följande:

1. Snabbhet

Antalet långivare som erbjuder sina kunder smslån är stort. Långivarna beviljar ofta dessa lån mer eller mindre omedelbart. Ansökningsprocessen är både snabb och enkel. Till skillnad från då du ansöker om till exempel ett blancolån, behöver du inte fylla i något långt formulär i samband med din ansökan.

Lånet betalas dessutom ut väldigt snabbt. Ibland kan det ta ett par timmar för långivaren att överföra pengarna till ditt bankkonto, ibland dröjer det cirka ett dygn. Du kan dock få tillgång till pengarna redan samma dag eller senast nästkommande bankdag. Även detta är en stor fördel med lån av detta slag.

2. Bekvämlighet

Du behöver inte lämna din bostad eller arbetsplats för att uppsöka ditt lokala bankkontor när du ansöker om ett smslån. Ansökningsprocessen är istället helt och hållet internetbaserad. Detta innebär att du slipper boka ett möte med en banktjänsteman eller på annat sätt kontakta din bank för att få tillgång till pengar. Du kan göra din ansökan på nätet från hemmets trygga vrå, eller från din arbetsplats eller skola.

3. Låg tröskel

Det är generellt sett väldigt enkelt att få ett smslån då tröskeln till att beviljas lånet är relativt låg. De långivare som tillhandahåller denna typ av lån ställer sällan särskilt höga krav på dig som låntagare. Det viktigaste kravet är att du har en stabil inkomst. Så länge din inkomst är konsekvent och går att verifiera genom en sedvanlig kreditprövning, är du mer eller mindre garanterad ett lån.

På denna punkt skiljer sig smslån ganska markant från traditionella banklån. När du tar ett vanligt lån som inte klassificeras som ett blancolån, kan du behöva förse banken med en säkerhet. Detta behövs aldrig när du tar ett smslån. Så länge långivaren kan verifiera att din inkomst är stabil och uppgår till ett visst belopp utgör inkomsten tillräcklig säkerhet för lånet.

Avslutande tankar

Innan du tar ett smslån är det viktigt att du noggrant funderar över hur du ska betala tillbaka lånet. Om du har ont om pengar denna månad bör du därför fundera kring huruvida du kommer att ha ett överskott nästa månad med vilket du kan betala lånet och räntan. Förväntar du dig en extra inkomst? Eller har du tänkt skära ner på dina utgifter för att finansiera lånet?
Med en plan för avbetalningen av lånet i ryggen kommer du med högre sannolikhet kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid.

HittaSMSLån