Låna Pengar Utan UC

Jämför 18 st. lån utan UC upp till 70 000 och hitta det optimalaste alternativet för dig. Så här går det till:

 1. Börja med att bläddra ner till listan över tillgängliga alternativ nedan.
 2. Ange önskat belopp i det dedikerade fältet ovanför listan.
 3. Ange eventuella preferenser med hjälp av filterlådorna nedanför fältet.
 4. Listan över alternativ kommer att filtreras och presentera dig med flera olika alternativ som matchar dina krav. Jämför dem och välj det alternativ som bäst matchar dina behov, krav och förutsättningar.

För att komma igång, klicka här.

Om du vill lära dig mer om hur lån utan UC fungerar, vilka alternativ som finns tillgängliga och hur du kan maximera fördelarna efter din nästa ansökan, bläddra längre ner på den här sidan.

Välj lånebelopp

Filtrera för:
 • Loanstep
  Lån mellan10 000 -
  25 000
  Ränta33.46%
  Löptid1 dgr -
  3år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonRäntefri period
  check ikoncheck ikonP2P
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 60 kr/mån.
 • Ferratum
  Lån mellan1 000 -
  50 000
  Ränta53.31%
  Löptid120 dgr -
  5år
  min. Ålder21 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtb Kväll
  check ikoncheck ikonUtb Helg
  check ikoncheck ikonTrustly
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755.29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51.84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42.4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Brixo
  Lån mellan3 000 -
  50 000
  Ränta33.10%
  Löptid1år -
  4år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 28.95% (effektiv ränta 33.10%) ger en totalkostnad på 11 640 kr för lånet (970 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Saldo
  Lån mellan1 000 -
  20 000
  Ränta26.5% -
  74.4%
  Löptid30 dgr -
  2år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonDirekt Utb.
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtb Kväll
  check ikoncheck ikonUtb Helg
  check ikoncheck ikonTrustly
  check ikoncheck ikonKontokredit
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39.5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672.89 kr (556.07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74.4%. Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Extralånet
  Lån mellan10 000 -
  50 000
  Ränta31.82%
  Löptid4år -
  10år
  min. Ålder18 år
  check ikoncheck ikonEj UC
  check ikoncheck ikonBet anm OK
  check ikoncheck ikonUtan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 24.95% (effektiv ränta 28.01%) ger en totalkostnad på 22 805 kr för lånet (1 901 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Vad innebär ett smslån utan UC?

Ett smslån utan UC är, som namnet antyder, ett lån som kan ansökas via SMS och som inte kräver en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Det är ett snabbt och enkelt sätt att låna pengar, ofta med minimala administrativa krav. Men det är viktigt att förstå hur dessa lån fungerar och vilka villkor som gäller innan du tar ett.

Smslån utan UC fungerar i stort sett som andra typer av lån, men den främsta skillnaden är att långivaren inte tar hänsyn till uppgifter från UC när de beviljar eller avslår din låneansökan, istället används alternativa kreditupplysningsföretag. Detta kan vara en fördel för dig som låntagare, särskilt om du har för många kreditupplysningar registrerade hos UC, vilket kan påverka din möjlighet att ta andra lån.

Gällande villkor varierar mellan olika långivare men några vanliga villkor för smslån utan UC brukar inkludera att låntagaren måste vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha en stabil inkomst. Det är alltid viktigt att läsa och förstå alla villkor innan du tar ett lån, inklusive räntor, avgifter och betalningsvillkor.

Alternativa kreditupplysningsföretag

Bortsett från Upplysningscentralen (UC), finns det också andra kreditupplysningsföretag som många långivare använder sig av för att genomföra kreditkontroller. Tre av dessa är Bisnode, Creditsafe och Decidas Info.

 • Bisnode är ett företag som erbjuder besluts- och kreditinformation i flera länder, inklusive Sverige. De samlar in information om individer och företag för att hjälpa organisationer att fatta välgrundade beslut. Bisnode kan därför användas av långivare för att utföra kreditbedömningar istället för UC.
 • Creditsafe är ett annat kreditupplysningsföretag som används av några långivare i Sverige. De erbjuder olika tjänster och lösningar för kreditkontroller och riskhantering, vilket kan hjälpa långivare att fatta informerade beslut om att bevilja eller avböja lånansökningar.
 • Decidas Info är ett tredje alternativ som vissa långivare kan använda för sina kreditupplysningar. Typiskt för företag som Decidas Info är att istället för att sätta ett bestämt betyg på en persons kreditvärdighet så ger de en mer detaljerad bild. Långivare kan sedan själva avgöra om en person är kreditvärdig eller inte baserat på den informationen.

Att jämföra lån utan UC

När du överväger att ta ett lån utan UC, är det viktigt att noggrant jämföra olika lån för att hitta det som passar bäst för dig. Det finns tre huvudsakliga kriterier du bör titta på när du jämför lån: räntor och avgifter, återbetalningstid, samt krav för lån.

 • Räntor och avgifter: En av de största kostnaderna för lån är räntor och avgifter. Räntan varierar mellan olika långivare och det kan även finnas avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift eller liknande. Därför bör du alltid jämföra den totala kostnaden för lån, det vill säga ränta plus eventuella avgifter, för att garantera att du hittar det billigaste möjliga lånet.
 • Återbetalningstid: Du bör även titta på återbetalningstiden. Hur lång tid du har på dig att återbetala lånet kan variera beroende på långivaren och lånebeloppet. Generellt sett kan det vara fördelaktigt att välja en kortare återbetalningstid eftersom det totala beloppet du skulle behöva återbetala oftast blir mindre. Å andra sidan kan en längre återbetalningstid göra varje enskild betalning lägre, vilket kan vara bättre för din månatliga budget.
 • Krav för lån: Slutligen bör du också titta på vilka krav långivaren har. Dessa krav kan inkludera allt från ålderskrav, till inkomstkrav, måste ha ett svenskt BankID, och mer. Se till att du uppfyller alla dessa krav innan du ansöker om lånet.

Fördelar med lån utan UC

Att låna pengar utan kreditupplysning hos UC kan ha många fördelar. En av dessa är att det kan ha en mindre påverkan på din kreditvärdighet. Kreditupplysningar registreras och varje gång en sådan registreras hos UC, har det potential att påverka din kreditvärdighet. Ett lån utan UC innebär att din kreditregistrering inte sker genom UC, och detta kan vara mindre skadligt för din kreditvärdighet.

En annan fördel med dessa typer av lån är att låneprocessen ofta kan vara snabbare. Detta beror på att långivare ofta kan behandla och godkänna lån utan UC snabbare än traditionella lån, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver pengar snabbt.

Slutligen kan ett lån utan UC bidra till mer skydd för ditt privatliv. Eftersom information om ditt lån inte kommer att delas med UC, kommer färre organisationer att ha tillgång till information om ditt lån, vilket kan bidra till att skydda ditt privatliv.

Risker med att låna pengar utan kreditupplysning hos UC

Även om det kan finnas fördelar med att ta ett lån utan UC, finns det också risker som du bör vara medveten om. Härefter följer tre av de mest framträdande riskerna:

 • Risker för överskuldsättning: En av de största riskerna med att ta ett lån utan UC är potentialen för överskuldsättning. Eftersom dessa lån ofta har färre krav och en snabbare process, kan det vara frestande att ta ut flera lån samtidigt, vilket lätt kan leda till en ohållbar skuldsituation. Det är viktigt att vara ansvarsfull och realistisk om din förmåga att betala tillbaka lånen.
 • Hög ränta: Lån utan UC tenderar att ha högre räntor än traditionella lån. Detta beror delvis på att långivarna tar en större risk genom att inte förlita sig på UC:s kreditupplysningar. En högre ränta kan leda till att du betalar tillbaka mycket mer än det ursprungliga lånebeloppet.
 • Oseriösa långivare: En annan risk att vara medveten om är att det tyvärr finns oseriösa aktörer på marknaden. Det är därför viktigt att noggrant undersöka och granska varje långivare innan du tar ett lån. Se till att långivaren är registrerad och reglerad av Finansinspektionen.

Steg för att ta ett lån utan UC

För att ta ett lån utan UC, kan du följa följande steg:

 1. Välj typ av lån: Det finns olika typer av lån att välja mellan, till exempel snabblån, smslån, privatlån etc. Beroende på ditt specifika behov, välj den lånetyp som bäst passar dig.
 2. Jämför långivare: Det finns många långivare som erbjuder lån utan UC. Varje långivare har sina egna räntor, avgifter, villkor och krav, så det är värt att jämföra dem för att hitta det mest fördelaktiga lånet för dig. Du kan använda olika jämförelsesajter för detta ändamål.
 3. Ansök om lån: När du har valt en långivare och lånetyp, kan du ansöka om lånet. De flesta långivare har en online ansökningsprocess där du fyller i dina personuppgifter och andra relevanta uppgifter.
 4. Bekräfta med BankID: Efter att du har ansökt om lånet, kommer du ofta att behöva bekräfta din identitet med BankID. Detta är för att säkerställa att du är den du utger dig för att vara och för att förhindra bedrägeri.
 5. Vänta på beslut: Slutligen, efter att du har bekräftat din identitet, är det bara att vänta på långivarens beslut. Många långivare meddelar sitt beslut inom ett par timmar eller till och med direkt.

Exempel på långivare som erbjuder lån utan UC

Det finns ett antal långivare på den svenska marknaden som erbjuder lån utan UC. Här är några av dem:

 • Ferratum: Ferratum är ett av de ledande mikrokreditföretagen i världen och de erbjuder en rad olika lån. Ferratum använder Bisnode för sina kreditkontroller.
 • Vivus: Vivus är ett annat företag som erbjuder snabblån. Liksom Ferratum, använder Vivus Bisnode för kreditkontroller, vilket innebär att du kan ansöka om lån utan att det påverkar din UC-kreditvärdighet.
 • Cash Buddy: Cash Buddy erbjuder små och stora personliga lån utan UC. Företaget använder Creditsafe för sin kreditupplysning istället för UC, och kan göra direkta utbetalningar till majoriteten av de svenska bankerna.
 • GF Money: GF Money erbjuder lån utan UC med snabb handläggning och utbetalning samma dag. De gör sin kreditupplysning via Creditsafe.
 • Saldo: Saldo är ytterligare ett val för snabblån. De gör sin kreditupplysning via Bisnode, vilket gör det möjligt för dem att erbjuda lån utan UC.

Bästa långivare enligt kunder

angle-down ikon Favoritlångivare hos kunder som söker detta lån

Loanstep
Lånebelopp10 000 - 25 000 kr
Löptid1 dgr - 3år
Ränta33.46%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 60 kr/mån.
Ferratum
Lånebelopp1 000 - 50 000 kr
Löptid120 dgr - 5år
Ränta53.31%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav21 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755.29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51.84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42.4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Brixo
Lånebelopp3 000 - 50 000 kr
Löptid1år - 4år
Ränta33.10%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 28.95% (effektiv ränta 33.10%) ger en totalkostnad på 11 640 kr för lånet (970 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Saldo
Lånebelopp1 000 - 20 000 kr
Löptid30 dgr - 2år
Ränta26.5% - 74.4%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39.5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672.89 kr (556.07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74.4%. Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
Extralånet
Lånebelopp10 000 - 50 000 kr
Löptid4år - 10år
Ränta31.82%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år
Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 24.95% (effektiv ränta 28.01%) ger en totalkostnad på 22 805 kr för lånet (1 901 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
Flexkontot
Lånebelopp3 000 - 30 000 kr
Löptid30 dgr - 2år
Ränta76.80%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Krediten har 43.98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76.80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Startavgift: 475 kr, aviavgift: 25 kr/avi.
Kontant Finans
Lånebelopp3 000 - 30 000 kr
LöptidLöpande
Ränta76,8%
Direkt utbetalningtimes ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 43.48% (effektiv ränta 75.90%) ger en totalkostnad på 13 404 kr för lånet (1 117 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 475 kr, aviavgift: 25 kr/avi.
Binly
Lånebelopp2 000 - 50 000 kr
Löptid30 dgr - 1 år
Ränta12.87% - 236.5%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningtimes ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav18 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 919 kr, 1 585 kr, 1 544 kr, 1 503 kr, 1 461 kr, 1 420 kr, 1 379 kr, 1 338 kr, 1 296 kr samt 1 255 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 202,02 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 699 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten. Startavgift: 540 - 5605 kr, aviavgift: 60 kr/mån.
Daypay
Lånebelopp1 000 - 20 000 kr
Löptid30 dgr - 5år
Ränta132%
Direkt utbetalningcheck ikon
Betalningsanmärkningcheck ikon
Ej UCcheck ikon
Ålderskrav20 år

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 3 mån med en nominell ränta på 39% (effektiv ränta 69.65%) ger en totalkostnad på 11 392 kr för lånet (3 797.33 kr per månad. 3 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.