Vad är ett blancolån?

Klicka här för att jämföra blancolån

Intresserad av ett lån utan säkerhet? Blancolån är en vanlig benämning på denna typ av krediter utan formell säkerhet. Vad är då bäst – lån med säkerhet eller lån utan säkerhet? Svaret är: Det beror på. Om du får en betydligt bättre ränta genom att tillföra säkerhet så ska du välja det alternativet, annars är det lika bra att låna pengar utan säkerhet. Innan du lånar pengar ska du naturligtvis se till att du jämför lån med varandra, kika på villkoren hos olika banker och jämför lånevillkoren innan du tar ett lån.

Om du väljer att ansöka hos flera aktörer ska du tänka på att respektive kreditupplysning kommer att noteras i ett register. Många förfrågningar under en kort tidsperiod kan ställa till det eftersom det kan ge ett intryck av att din ekonomi är i gungning (trots att den inte är det). Det här är dock ett problem som kan hanteras genom en bra diskussion med de tillfrågade kreditgivarna. Något som är svårare att ”snacka bort” är om du råkat ut för en betalningsanmärkning. Då kan det verkligen bli besvärligt att låna pengar utan säkerhet. Dock finns det ändå många kreditbolag som erbjuder detta och brukar kompensera det genom att erbjuda högre räntor.

Blancolån och liknande konsumentkrediter där kunderna kan låna pengar utan säkerhet är en fråga om förtroende och det är klart att lån med anmärkning måste granskas extra noga. Det gäller för övrigt alla lån utan fast inkomst, speciellt olika varianter av snabba lån där kunden vill ha lån direkt. Om du behöver låna utan säkerhet och samtidigt befinner dig i en situation där det blir fråga om ett privatlån med betalningsanmärkning, leta efter flexibla kreditgivare som är villiga att göra en annan typ av helhetsbedömning jämfört med de traditionella bankerna.

  • Share post
HittaSMSLån