Vad är Scrive?

Har du stött på ett företag som säger sig använda Scrive? Då kanske du även har funderat på vad Scrive faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att tjänsten gör det möjligt för företag att signera dokument. Detta gör ett företag lite mer digitaliserat, lite mer online och minimerar mängden pappersarbete och behov av fysiska signaturer på papper.

Med hjälp av Scrive kan du t.ex. skicka, hantera och signera mängder av dokument på nolltid—oavsett om du använder dig av en dator eller mobiltelefon. Scrive erbjuder ett flertal olika lösningar och tjänster som är specifikt framtagna för olika branscher, t.ex. juridik, försäljning, inköp och finans.

Scrive gör det enklare än någonsin att signera avtal. Öppna helt enkelt avtalet via mejl, läs igenom det och signera det sedan med hjälp av BankID genom Scrive.

Det här är Scrive

Scrive logoScrive grundades år 2010 med en vision att bli marknadsledande inom digitala signeringar. Det Scrive gör är att möjliggöra signering av dokument online—med andra ord behöver du inte längre signera papper med penna och signatur utan du kan istället få ett dokument på mejlet, öppna Scrive och signera dokumentet direkt. Därefter blir företaget meddelade om att du signerat dokumentet och allt är klart.

Inte längre behöver man signera papper med fysisk signatur utan med hjälp av BankID och Scrive kan detta göras helt på nätet. Undvik en massa papper och signera dokument enkelt med Scrive!

Ett vanligt exempel är när man signerar avtal eller andra juridiska dokument. Tidigare fick man avtalen på posten, behövde skriva under dem och därefter skicka tillbaka dem till företaget i ett svarsformulär. Med Scrive kan du få avtalet på mejlen, läsa igenom den var du än är, signera det och därefter är du klar. Scrive eliminerar all pappersarbete helt enkelt.

Att signera och legitimera sig med hjälp av nätet har aldrig varit populärare än det idag är och det är tydligt att den moderna tekniken har kommit med många fördelar, inte minst för företagare. Det råder ingen tvivel om att Scrive lyckades med sitt mål och idag kan man hitta Scrive hos ett flertal olika verksamheter och företag.

Vilka använder Scrive?

Det är inte bara mindre företag som använder tjänsten, även om många privatpersoner kanske inte hört talas om den ännu. Större och väletablerade företag som Telia och Volkswagen har nu valt att använda sig av Scrive i samband med att kunder signerar avtal med dem. Sugen på att leasa en ny bil med Volkswagen? Avtalet kommer du att signera via Scrive. Du behöver således inte signera något med papper och penna utan avtalet får du i din mejl och kan därefter signera med hjälp av BankID.

Även om Scrive är marknadsledande inom Norden så finns tjänsten även tillgänglig i många andra länder. Idag kan man bland annat hitta företag i över 30 olika länder som använder sig av den.

Niklas Fehrm, CRO på Scrive, gjorde ett uttalande för inte så länge sedan där han berättade varför Scrives lösningar var så otroligt bra. Han menade då att ambitionen är att säkerställa att Scrive är den tryggaste tjänsten för e-signering på marknaden, samtidigt som den ska ge en bra användarupplevelse för företag såväl som kunder. Här satsar man alltså på användarvänlighet, enkelhet och säkerhet för alla inblandade parter.

Läs mer: Hur fungerar Lendify?

Hur fungerar Scrive?

E-signatur

Alla branscher har sina egna utmaningar och alla företag har sina egna problem eller hinder att ta sig över. Det kan t.ex. handla om att man som företag har svårt att hitta en bra process som gör det möjligt att få in nya kunder snabbt och smidigt, eller att man helt enkelt har ett för gammalt system som inte möjliggör en digital signatur. Detta leder vanligtvis till en hel del problem. Förutom att man kan tappa en del kunder på vägen så kommer man även att behöva stå inför en del extraarbete. Det är inte ovanligt att man behöver föra in information manuellt på olika platser och system, något som snabbt kan leda till en avsaknad av kontroll i signeringsprocesserna och avtalen.

Scrive är en mycket enkel tjänst som allt fler företag väljer att använda sig av. Tjänsten gör det möjligt för dig som företag att erbjuda dina kunder en trygg och mycket säkrare identifiering när det är dags att skriva avtal. Allt fler företag väljer nu att bli pappersfria, både på företaget i sig, men även gentemot sina kunder. Det är helt enkelt mycket bekvämare att sköta signering digitalt än via papper på posten.

Scrive fungerar alltså som så att du själv kan designa, ta emot och skicka iväg dokument över nätet. När avtalet tas emot kan kunden snabbt signera med hjälp av ett vanligt BankID. Detta gör signeringsprocessen mycket snabbare och du slipper vänta på avtal som aldrig kommer tillbaka. För den som önskar finns det även möjlighet att skapa egna mallar och därmed kan avtalen utformas precis enligt önskemål.

Läs mer: Hur du enkelt kan låna pengar med BankID

Vem kan Scrive vara bra för?

Oavsett om ditt företag hjälper människor att låna pengar, hitta nya bostäder, jobbar med försäljning eller något helt annat så kan Scrive vara alternativet för dig. Scrive riktar sig till alla typer av företag där signering av avtal är en mycket viktig process som måste fungera så effektivt och smärtfritt som möjligt. Några exempel på stora företag som använder sig av tjänsten idag är iZettle, Avanza, CEO Magazine, Volkswagen, Telenor och Den Norske Bank (DNB).

Den mest självklara effekten av att använda sig av tjänsten är att man som företag kan spara in otroligt mycket tid, men även pengar. Eftersom allt sker digitalt så behöver du inte lägga resurser på t.ex. lagring, postgång, skrivare och naturligtvis även papper. Du behöver inte heller lägga lika mycket fokus på administration, vilket i sin tur gör att företaget kan fokusera på andra, viktigare aspekter. När man driver ett företag så är tid otroligt viktigt och man vill se till att lägga den rätt. När du som företagare använder dig av Scrive kan du även se till att korta ner signeringsprocessen radikalt. Med avtal som skickas per post kan det ibland ta upp till 2 veckor innan de har blivit signerade och tillbakaskickade till företaget. När du använder dig av Scrive så kommer ett mejl eller ett sms med avtalet att skickas direkt till kunden efter att ett köp har ägt rum. Forskning har visat att människor generellt är benägna att agera snabbare på dokument som skickas digitalt, än de som hamnar i brevlådan.

Många typer av produkter

Scrive vill att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för företag att ta hand om signeringen av avtal och har därför utvecklat flera olika produkter för olika ändamål. Som företag kommer du bland annat att kunna använda dig av eSign Online, eSign Go och eSign API. Fördelen med Scrive Go är att du med endast ett knapptryck snabbt kan printa dokument från Scrive inom bara loppet av sekunder med din webbläsare. Inga fler papper eller manuellt arbete är längre nödvändigt och naturligtvis fungerar det lika bra oavsett om du använder surfplatta, dator eller mobiltelefon. På så sätt kommer du att kunna skapa dokumenten precis som du alltid har gjort, men sedan skicka iväg dem så att de når tjänsten. Har du flera butiker kan du alltså se till att dokumenten eller avtalen når alla dessa direkt, så att de är redo att signeras av kunder när ett nytt köp väl har gått i lås.