Vad Är Scrive?

Har du stött på ett företag som säger sig använda Scrive? Då kanske du även funderat över vad Scrive faktiskt är.

Enkelt förklarat kan man säga att Scrive gör det möjligt för företag att signera dokument online. Detta gör ett företag mer digitaliserat och minskar mängden pappersarbete.

Med hjälp av Scrive kan du exempelvis skicka, hantera och signera mängder av dokument på nolltid, oavsett om du använder dig av en dator eller direkt genom mobiltelefonen. Avtal kan skickas genom e-post, och kan signeras helt enkelt utan några som helst papperssignaturer.

Scrive erbjuder ett flertal olika lösningar och tjänster som är framtagna för olika branscher, exempelvis juridik, försäljning, inköp, finans och mer.

Det här är Scrive

Scrive grundades 2010 med en vision att bli marknadsledande inom digital signering. Det Scrive gör är att möjliggöra signering av dokument online, med andra ord behöver du inte längre signera papper med penna utan istället får du helt enkelt ett dokument på mejlen, öppnar det, signerar med Scrive och därefter klart.

Företaget som skickade avtalet blir notifierat och allt är klart. Svårare än så behöver dokumentsignering inte vara.

Populärt bland avtal inom juridik och försäkringar

Tidigare fick man avtal med posten, behövde signera dessa med penna och skicka tillbaka dem till företaget som skickade ut det. Processen kunde ta flera arbetsdagar och inte sällan någon vecka. Med Scrive blir dock processen enklare. Du får avtalet på mejlen, läser igenom den var du än är, signerar det och därefter är du klar. Scrive eliminerar all pappersarbete.

Industrier som jobbar mycket med papper och avtal, såsom försäkringsbranschen och juridikbranschen, har stor användning av Scrive. Allt går snabbare och är effektivare för alla parter inblandade.

Vilka använder Scrive?

Det är inte bara företag inom försäkrings- eller juridikbranschen som använder Scrive. Stora och väletablerade företag som Telia och Volkwagen har valt att använda sig av tjänsten i samband med att kunder signerar avtal med dem.

Om du leasar en ny bil, till exempel, så är sannolikheten stor att du kommer signera avtalet med Scrive.

Även om Scrive är marknadsledare i Norden så finns tjänsten även tillgänglig i många andra länder. Idag kan man hitta tjänsten i över 30 olika länder, världen över.

Niklas Fehrm, CRO på Scrive, gjorde ett uttalande där han berättat om varför Scrives lösningar varit så uppskattade. Enligt Fehrm så är ambitionen att se till så att Scrive är den tryggaste tjänsten som finns för e-signering, och att se till så att användarupplevelsen för såväl företag som kunder är så bra som möjligt.

Läs mer: Hur fungerar Lendify?

Hur fungerar Scrive?

Alla branscher har sina utmaningar. Det kan handla om allt från företag som har svårt med att hitta en bra process för att behandla kundansökningar eller avtal till företag som snabbt vill kunna nå ut till kunder, oavsett var i landet de bor.

Med Scrive så blir detta enklare för samtliga företag.

Företag som använder tjänsten kan snabbt skicka ut avtal till sina kunder genom tjänsten. Kunden får avtalet med e-post och kan sedan behandla den digitalt. Signering sker oftast med BankID, varefter företaget informeras om att avtalet signeras och de kan gå vidare med handläggningsprocessen.

Företag kan även anpassa egna mallar och avtal som kan utformas enligt specifika önskemål.

Läs mer: Hur du kan låna pengar med BankID

Vem kan Scrive vara bra för?

Oavsett om ditt företag hjälper människor med att låna pengar, hitta nya bostäder, jobbar med försäljning eller något helt annat så kan Scrive vara en lösning för dig. Så länge ditt företag jobbar med avtal och dokumentsignering så kan Scrive effektivisera din verksamhet.

Exempel på företag som använder sig av Scrive är:

  • iZettle
  • Avanza
  • CEO Magazine
  • Volkswagen
  • Telenor
  • Den Norske Bank (DNB)
  • M.fl.

Den mest självklara effekten av att använda Scrive är att man som företag kan spara mycket tid och pengar. Eftersom att allt sker digitalt så behöver företag inte lägga resurser på pappersinköp, lagring, postgång, skrivare, och så vidare. Företag behöver inte heller lägga ner tid på administration, vilket i sin tur gör att företaget kan fokusera på andra, viktigare delar av verksamheten.

Många typer av produkter

Scrive vill att det ska vara enkelt för företag att hantera dokumentsigneringar och har därför utvecklat flera produkter för olika ändamål, bland annat eSign Online, eSign Go och eSign API.

Fördelen med eScrive Go är att du, med endast ett knapptryck, snabbt kan skriva ut dokument från Scrive inom bara loppet av några sekunder.

Inga fler papper eller manuellt arbete, och naturligtvis fungerar det lika bra oavsett om du använder surfplatta, dator eller mobiltelefon. Du kan skapa dokument precis som du alltid gjort, men digitalt, var du än när, när som helst på dygnet. Om du har flera kunder kan du även se till så att dokumenten når alla samtidigt, direkt, så att du är redo för signaturer så snart affärerna gått i lås.