Vad är skillnaden på sms lån och snabblån?

Har du nån gång hamnat i en situation där pengarna tagit slut för tidigt i månaden och du helt enkelt är i stort behov av lite extra pengar? Säkert är det så. Du försöker säkert lösa problemet genom att vända och vrida på dom få slantarna du har kvar, be vänner och bekanta om råd, och kanske söka efter information på nätet efter olika lån förslag.

Det sistnämnda kan man behöva lite hjälp med, för det är faktiskt en djungel av information kring lån. Och det sista man vill är ju att bli lurad. Så här kommer en lista på sånt du behöver veta kring just sms lån och snabblån:

Vad är ett sms lån och vad är fördelarna?

Ett sms lån är ett litet lån utan säkerhet på mellan 500 kronor och 50 000 kronor. Man kan välja att betala tillbaka under en kort tid samt att ansökningsprocessen är enkel och problemfri som man kan slutföra online på bankens hemsida. När du ansöker om lånet använder du dig utav e-legitimation och får svar snabbt angående om lånet beviljats eller inte.

Du måste inte pantsätta något för att få låna och du får göra vad du vill med dom lånade pengarna.

Tidigare var återbetalningstiden väldigt kort, exempelvis 30, 60 eller 90 dagar. Men dom flesta långivarna idag erbjuder löptider upp till 1-3 år. Glöm inte att jämföra sms lån med varandra så du hittar det bästa smslånet marknaden har att erbjuda.

Finns det några nackdelar med sms lån?

Det är ju såklart skönt att ansökan om sms lån går snabbt, men man måste komma ihåg att snabbheten påverkar noggrannheten vilket leder till att ansvaret ligger mer på dig än på långivaren. Du måste veta hur din privatekonomi ser ut och vara helt säker på att du kommer kunna betala tillbaka lånet i tid.

Så du måste kunna ta reda på information gällande räntor och avgifter på långivarens hemsida innan du tar lånet.

Om man har riktig otur så kan den kortsiktiga lösningen leda till att man “sitter fast” i en avbetalning med både dyra avgifter och ohyggliga räntor.

Vad är skillnaden mellan ett snabblån och ett sms lån?

  • Snabblån brukar ha en längre löptid än sms lån och brukar medföra ett lugnare avbetalningstempo.
  • Snabblån har lägre årsränta än sms lån vilket medför lägre ordinarie priser och mindre aggressiv kostnadsutveckling.
  • Snabblån har en tydlig avbetalningsplan redan från början vilket kan ge bättre villkor för kunden som slipper kostsamma förlängningsavgifter.

Om man slutar betala av lånen, vad händer då?

Långivarna har troligtvis olika sätt att hantera uteblivna avbetalningar på ditt lån men det som händer först är att du får en påminnelse och en påminnelseavgift. Nästa steg är att det hamnar hos inkasso och du måste också betala en inkassoavgift. Vidare, om man fortfarande inte betalar så hamnar man hos kronofogden och då blir det ännu fler kostnader. Medan allt det här pågår så ligger ju räntan kvar på beloppet som du lånade från första början, och skulden blir bara större och större.

Hoppas att dom här korta råden är till hjälp när du funderar kring din ekonomi och eventuella lån!